Vesti
Politika

"Srpska" proglasila pobedu u Zvečanu

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Zvečana, Vučina Janković, proglasio je sinoć pobedu i poručio da će u što većoj meri približiti istinu građanima.
Vučina Janković (Foto Kontakt plus)

Janković je, na konferenciji za novinare, zahvalio građanima koji su glasali za njega i Vladi Srbije na podršci, a onima koji mu ovaj put nisu ukazali poverenje poručio da će se potruditi da svojim radom dokaže da su pogrešili.

Prema podacima koje je izneo, na ponovljenim izborima pobedio je za više od 370 glasova.

Janković je kazao da je slična situacija i sa glasovima za odbornike, da u ovom trenutku ne može da da tačne podatke, ali da je važno da je "pobeda naša".

"Prvi koraci biće analiza rada opštine i opštinskih organa, i potrudićemo se da u što većoj meri približimo opštinu građanima", rekao je Janković i naglasio da su se kandidati "Srpske" borili da neke stvari dovedu na čistac da bi se radilo transparentnije i poštenije.Ostale vesti

Stoltenberg: Zabrinjavajuće stanje na severu Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova.

  • 26.09.2021
Borelj: Provokacije su neprihvatljive

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Žozep Borelj, rekao je da nastavlja pažljivo da prati situaciju na severu Kosova i poručio obema stranama da su "neprihvatljive" sve dodatne provokacije ili jednostrane i nekoordinisane akcije.

  • 26.09.2021
Stefanović i Mojsilović obilaze vojne snage u Raškoj

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su danas obilazak dela srpskih vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

  • 26.09.2021
Albanija: Pozivamo Srbiju da povuče svoje oružane snage

Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova Albanije izrazilo je zabrinutost zbog eskalacije situacije na severu Kosova i pozvalo Srbiju da povuče oružane snage upućene na administrativni prelaz sa Kosovom.

  • 26.09.2021
Šarl Mišel pozvao Beograd i Prištinu da spuste tenzije i nastave dijalog

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pozvao je Beograd i Prištinu da spuste tenzije na severu Kosova i da nastave pregovarački proces.

  • 26.09.2021
Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021