Vesti
Politika

"Srpska" proglasila pobedu u Zvečanu

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Zvečana, Vučina Janković, proglasio je sinoć pobedu i poručio da će u što većoj meri približiti istinu građanima.
Vučina Janković (Foto Kontakt plus)

Janković je, na konferenciji za novinare, zahvalio građanima koji su glasali za njega i Vladi Srbije na podršci, a onima koji mu ovaj put nisu ukazali poverenje poručio da će se potruditi da svojim radom dokaže da su pogrešili.

Prema podacima koje je izneo, na ponovljenim izborima pobedio je za više od 370 glasova.

Janković je kazao da je slična situacija i sa glasovima za odbornike, da u ovom trenutku ne može da da tačne podatke, ali da je važno da je "pobeda naša".

"Prvi koraci biće analiza rada opštine i opštinskih organa, i potrudićemo se da u što većoj meri približimo opštinu građanima", rekao je Janković i naglasio da su se kandidati "Srpske" borili da neke stvari dovedu na čistac da bi se radilo transparentnije i poštenije.Ostale vesti

Vlada Kosova pokrenula zahtev za otvaranje ambasade u Izraelu
Premijer Kosova Avdulah Hoti sastao se danas sa ministarkom spoljnih poslova Melizom Haradinaj Stublom i dao joj saglasnost da predsedniku uputi zahtev za otvaranje diplomatske misije u Izraelu, navodi se u objavi premijera na Fejsbuk nalogu.
  • 20.10.2020
Hiseni: Ustav Kosova se neće menjati
Kosovski državni koordinator za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni uveren je da nijedan sporazum, ukljućujući i onaj o ZSO, neće početi da se primenjuje ako ne bude uzajamnog priznavanja, prenosi Gazeta Ekspres.
  • 20.10.2020
Kosovska vlada usvojila plan za sprovođenje vašingtonskog sporazuma
Kosovska vlada je usvojila listu akcija usmerenih na sprovođenje sporazuma iz Vašingtona koji se bavi ekonomskom normalizacijom između Beograda i Prištine.
  • 20.10.2020
EU: Lajčak pogrešno interpretiran, ustavne izmene važe i za Beograd
Zvanični Brisel je ocenio da je izjava Specijalnog predstavnika EU za dijalog Kosova i Srbije, Miroslava Lajčaka o ustavnim izmenama pogrešno interpretirana.
  • 19.10.2020
Bajden: Nezavisnost Kosova nepovratan proces

Kandidat za predsednika SAD Džo Bajden izjavio je da će preokrenuti, kako je naveo, "neuravnoteženi pristup" administracije američkog predsednika Donalda Trampa prema Srbiji i Kosovu, obnavljajući, prema njegovoj oceni, "pravdu i jednakost u odnosima".

  • 18.10.2020
Kritike iz Prištine zbog izjave Lajčaka da Ustav nije Biblija
Predsednica kosovske Skupštine Vjosa Osmani izjavila je da nikada nije rekla da se slaže da se Zajednica opština sa srpskom većinom formira u skladu sa sporazumom iz 2015. godine i da izjava specijalnog izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije, Miroslava Lajčaka u Beogradu nije tačna.
  • 18.10.2020