Vesti
Politika

"Srpska" proglasila pobedu u Zvečanu

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Zvečana, Vučina Janković, proglasio je sinoć pobedu i poručio da će u što većoj meri približiti istinu građanima.
Vučina Janković (Foto Kontakt plus)

Janković je, na konferenciji za novinare, zahvalio građanima koji su glasali za njega i Vladi Srbije na podršci, a onima koji mu ovaj put nisu ukazali poverenje poručio da će se potruditi da svojim radom dokaže da su pogrešili.

Prema podacima koje je izneo, na ponovljenim izborima pobedio je za više od 370 glasova.

Janković je kazao da je slična situacija i sa glasovima za odbornike, da u ovom trenutku ne može da da tačne podatke, ali da je važno da je "pobeda naša".

"Prvi koraci biće analiza rada opštine i opštinskih organa, i potrudićemo se da u što većoj meri približimo opštinu građanima", rekao je Janković i naglasio da su se kandidati "Srpske" borili da neke stvari dovedu na čistac da bi se radilo transparentnije i poštenije.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021