Srpska lista zamrzla komunikaciju sa Tačijem

Predstavnici Srpske liste zamrzli su svaku komunikaciju sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i njegovim kabinetom.

Podeli ovaj članak sa:
  • Predstavnici Srpske liste (Foto Srpska)

U pismu koje je Srpska lista uputila Hašimu Tačiju ističe da je utvrđeno da je politika Hašima Tačija, u segmentu koji se odnosi na položaj Srba na KiM, antiustavna, antipravna i na štetu srpskog naroda.

Istaknuto je da je Srpska lista ubedljivo najsnažnija politička organizacija Srba na Kosovu i Metohiji i najodgovornija za zaštitu prava i interesa srpskog naroda.

"Rezultati koje smo ostvarili na parlamentarnim i lokalnim izborima daju nam pravo i legitimitet da preduzimamo sve dostupne demokratske korake kako bi naša politička misija bila ispunjena", navedeno je u pismu.

Srpska lista protestuje zbog Tačijeve odgovornosti za loš položaj Srba na Kosovu, zbog činjenice da kao potpisnik Prvog briselskog sporazuma nije učinio ništa kako bi Zajednica srpskih opština bila uspostavljena u skladu sa potpisanim.

Navodi se da se Tači neprimereno i antipravno meša u političke poslove Srba na KiM i pokušava da ubaci njegove agente u srpski politički korpus.

Dodaje se da se u opštini Parteš vrše najbrutalniji pritisci na pravosudni sistem i izborni proces.

"Gde se posredstvom Vašeg saradnika Eljmija Rečice i nerasformiranih struktura ŠIK-a, ruši legitimno izabrani predstavnik Srpske liste, sa ciljem da se na čelo opštine dovede Vaš poslušnik, osuđeni silovatelj Nenad Cvetković", navodi se u pismu Srpske liste.

Kao razlozi za protest navode se i zanemarivanje ustavom definisanog položaja srpskog jezika, zbog antiustavnog diskriminisanja Srba i drugih nealbanaca u institucijama u Prištini, zbog obesmišljavanja rada Konsultativnog veća za zajednice, „čiji će rad srpski predstavnici bojkotovati dok god im se ne bude garantovala uloga koja im pripada u tom telu".

Ističe se i da Tači zanemaruje problenjme i interese srpskog naroda.

"Naša komunikacija može biti obnovljena onoga trenutka kada prekinete sa političkom praksom koja srpski narod i Srpsku listu dovodi pred svršen čin i primorava nas na ovakve korake", zaključuje se u pismu Srpske liste.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane