Vesti
Politika

Srpska lista u Ranilugu: Svi kandidati jednako važni

Predstavnici Srpske liste su se tokom posete opštini Ranilug sastali sa gradonačelnikom Vladicom Aritonovićem, a potom obišli radove na izgradnji Centra porodične medicine i socijalno ugroženu porodicu Nikolić.
Srpska lista u Ranilugu: Svi kandidati jednako važni
Srpska lista u Ranilugu (Foto Kim)

Predsednik Opštine Ranilug istakao je da se na sastanku sa predstavnicima Srpske liste složio da će se njihova saradnja nastaviti i u budućnosti.

“Složili smo se da su preko potrebna nova radna mesta i investiranja u infrastrukturu. Mi smo saglasni da ćemo uveliko raditi na ekonomskom razvoju, onoliko koliko je to u našoj mogućnosti”, rekao je Aritonović.

Po završetku obilaska radova na izgradnji Centra porodične medicine, predsednik Srpske liste Goran Rakić obratio se okupljenim meštanima Raniluga.

“Želim da se zahvalim svim vrednim ljudima, počevši od lekara, medicinskog osoblja, koji zaista rade nekad u teškim uslovima, ali su uvek na usluzi ljudima i njihovim porodicama koji žive ovde”, naglasio je.

Na pitanje novinara upućeno potpredsedniku Srpske liste Daliboru Jevtiću “ko će predstavljati Srbe iz Kosovskog pomoravlja“, budući da je iz gnjilanskog kraja (iz Kamenice) samo jedan kandidat koji nema realne šanse da postane poslanik, iako u toj oblasti živi oko 35.000 Srba, Jevtić je odgovorio:

„Svi kandidati Srpske liste imaju podjednake šanse da nas predstavljaju. Kosovsko Pomoravlje ima svog kandidata. Ja neću da govorim o tome da neko ima veće ili manje šanse, to je nepotrebno. Za nas su svi kandidati podjednako važni i za nas je najvažnije da postoji jedinstvo. Ono što je dogovorono u okviru Srpske liste je naš dogovor“.

Predstavnici Srpske liste obišli su potom socijalno ugroženu porodicu Nikolić iz Kololeča kojoj su obećali izgradnju nove kuće.

“Ova poseta mnogo znači za mene i za moju porodicu. Kuća je oronula, ima preko 180 godina i više nije za život. Mnogo toga nam treba, sve je staro”, rekla je Zvezdana Nikolić.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da starost objekta godina potvrđuje koliko dugo srpski narod živi u Kosovskom Pomoravlju.

“Danas smo u mogućnosti da porodici Nikolić obećamo, a dobro znamo da kada damo obećanje, to pretvorimo u realizaciju vrlo brzo. Uskoro ova porodica dobija novi krov nad glavom, apsolutno funkcionalan, uz odgovarajući nameštaj koji je potreban za normalan život u 21 veku”.

Opština Ranilug nezvanično broji između pet i šest hiljada stanovnika, od kojih dve trećine čine mladi ljudi.Ostale vesti

Kurti: Zapadni izaslanici pristrasni, dolaze sa zahtevima Srbije
Premijer Kosova Aljbin Kurti požalio se, u intervjuu za AP, na stav Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije protiv njegove zemlje, odnosno na tolerisanju "srpskog autoritarnog režima".
  • 08.06.2023
Hil: Srbija naš partner, pitanje da li je i Kurti
Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil ocenio je da je pitanje da li SAD mogu da računaju na kosovskog premijera Aljbina Kurtija kao partnera i dodao da se "ne seća tako dubokih podela između Prištine i Vašingtona".
  • 08.06.2023
Pukovnik Mekgregor: Kurti može otkriti da je izgubio vetar u leđa
Kurti trenutno oseća da ima mnogo vetra iza sebe, posebno zbog zbivanja u Ukrajini, ali uskoro može otkriti da je za nekoliko godina taj vetar potpuno nestao i da nikog više neće biti briga šta on radi ili želi, rekao je u intervjuu za Srpski radio Čikago pukovnik u penziji Daglas Mekgregor, vojni analitičar i viši savetnik predsednika Trampa u Pentagonu.
  • 08.06.2023
Skupština Republike Srpske usvojila Rezoluciju o zaštiti Srba na Kosovu
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Rezoluciju o zaštiti Srba na Kosovu i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.
  • 08.06.2023
Kosovski Albanci oprečno o nacrtu statuta ZSO Edija Rame
Šefica poslaničke grupe Samoopredeljenja u Skupštini Kosova Mimoza Kusari Ljilja izjavila je da poslanici tog pokreta nisu videli nacrt Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) kog je predložio premijer Albanije Edi Rama. DPK smatra da ga treba podržati, a DSK da je samo Vlada Kosova nadležna za takve predloge.
  • 08.06.2023
Vulović potpisao ugovor za sanaciju puta od Gazivoda do sela Kovači
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Aleksandar Martinović i predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović potpisali su ugovor o raspodeli sredstava za projekat sanacije dela puta u opštini Zubin Potok, na deonici puta od velike brane jezera Gazivode do sela Kovači, u iznosu od 7.996.000,00 dinara, saopšteno je iz pomenutog ministarstva.
  • 08.06.2023