Vesti
Politika

Srpska lista u Ranilugu: Svi kandidati jednako važni

Predstavnici Srpske liste su se tokom posete opštini Ranilug sastali sa gradonačelnikom Vladicom Aritonovićem, a potom obišli radove na izgradnji Centra porodične medicine i socijalno ugroženu porodicu Nikolić.
Srpska lista u Ranilugu: Svi kandidati jednako važni
Srpska lista u Ranilugu (Foto Kim)

Predsednik Opštine Ranilug istakao je da se na sastanku sa predstavnicima Srpske liste složio da će se njihova saradnja nastaviti i u budućnosti.

“Složili smo se da su preko potrebna nova radna mesta i investiranja u infrastrukturu. Mi smo saglasni da ćemo uveliko raditi na ekonomskom razvoju, onoliko koliko je to u našoj mogućnosti”, rekao je Aritonović.

Po završetku obilaska radova na izgradnji Centra porodične medicine, predsednik Srpske liste Goran Rakić obratio se okupljenim meštanima Raniluga.

“Želim da se zahvalim svim vrednim ljudima, počevši od lekara, medicinskog osoblja, koji zaista rade nekad u teškim uslovima, ali su uvek na usluzi ljudima i njihovim porodicama koji žive ovde”, naglasio je.

Na pitanje novinara upućeno potpredsedniku Srpske liste Daliboru Jevtiću “ko će predstavljati Srbe iz Kosovskog pomoravlja“, budući da je iz gnjilanskog kraja (iz Kamenice) samo jedan kandidat koji nema realne šanse da postane poslanik, iako u toj oblasti živi oko 35.000 Srba, Jevtić je odgovorio:

„Svi kandidati Srpske liste imaju podjednake šanse da nas predstavljaju. Kosovsko Pomoravlje ima svog kandidata. Ja neću da govorim o tome da neko ima veće ili manje šanse, to je nepotrebno. Za nas su svi kandidati podjednako važni i za nas je najvažnije da postoji jedinstvo. Ono što je dogovorono u okviru Srpske liste je naš dogovor“.

Predstavnici Srpske liste obišli su potom socijalno ugroženu porodicu Nikolić iz Kololeča kojoj su obećali izgradnju nove kuće.

“Ova poseta mnogo znači za mene i za moju porodicu. Kuća je oronula, ima preko 180 godina i više nije za život. Mnogo toga nam treba, sve je staro”, rekla je Zvezdana Nikolić.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da starost objekta godina potvrđuje koliko dugo srpski narod živi u Kosovskom Pomoravlju.

“Danas smo u mogućnosti da porodici Nikolić obećamo, a dobro znamo da kada damo obećanje, to pretvorimo u realizaciju vrlo brzo. Uskoro ova porodica dobija novi krov nad glavom, apsolutno funkcionalan, uz odgovarajući nameštaj koji je potreban za normalan život u 21 veku”.

Opština Ranilug nezvanično broji između pet i šest hiljada stanovnika, od kojih dve trećine čine mladi ljudi.Ostale vesti

Brisel: Radi se na održavanju nove runde dijaloga
U Evropskoj službi za spoljne poslove nastavljen je rad na organizovanju nove runde sastanaka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, jer više ne postoji potreba za karantinom, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.
  • 30.09.2020
Raspodela sredstava iz Fonda za ekonomski oporavak sledeće nedelje

Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je da se već sledeće nedelje očekuje početak raspodele 60 miliona evra iz Fonda za ekonomski oporavak.

  • 30.09.2020
Sunjok: Dijalog Beograda i Prištine napreduje
Specijalni predstavnik EU za Kosovo ambasador Tomaš Sunjok ocenio je danas da dijalog Beograda i Prištine napreduje,  da je pitanje Zajednice srpskih opština (ZSO) tema razgovora u okviru tog procesa, te izrazio nadu u postizanje sveobuhvatnog  sporazuma za rešavanje svih pitanja između dve strane.
  • 29.09.2020
Komična predstava oko
Transparenti koji su osvanuli nedavno na Gazivodama ne prestaju da privlače pažnju javnosti. Pojedini se sa njima sprdaju i smešni su im, za neke su oni deo američke predstave, dok Srbima na severu Kosova uopšte nije smešno. „Žao mi je što o sudbini celog jezera odlučuju ljudi koji nikakve veze sa tim nemaju“, kaže za RTV Kim Marko Rakić iz Lokalne inicijative „Link“.
  • 28.09.2020
Hoti: Sastanak u Briselu otkazan jer je Beograd hteo dijalog o ZSO
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je nastavak dijaloga u Briselu planiran za danas otkazan, "jer Srbija insistira na dogovoru o Zajednici opština sa srpskom većinom", ponovivši da u Prištini to pitanje smatraju zatvorenim.
  • 28.09.2020
Tramp: Lideri Srbije i Kosova su se grlili u Beloj kući

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp se u okviru kampanje za predsedničke izbore u novembru, svojim pristalicama ponovo pohvalio sporazumom koji su Beograd i Priština početkom meseca postigli u Vašingtonu.

  • 28.09.2020