Srpska lista u Ranilugu: Svi kandidati jednako važni

Predstavnici Srpske liste su se tokom posete opštini Ranilug sastali sa gradonačelnikom Vladicom Aritonovićem, a potom obišli radove na izgradnji Centra porodične medicine i socijalno ugroženu porodicu Nikolić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Srpska lista u Ranilugu (Foto Kim)
  • Predstavnici Srpske liste sa meštanima Raniluga (Foto Kim)

Predsednik Opštine Ranilug istakao je da se na sastanku sa predstavnicima Srpske liste složio da će se njihova saradnja nastaviti i u budućnosti.

“Složili smo se da su preko potrebna nova radna mesta i investiranja u infrastrukturu. Mi smo saglasni da ćemo uveliko raditi na ekonomskom razvoju, onoliko koliko je to u našoj mogućnosti”, rekao je Aritonović.

Po završetku obilaska radova na izgradnji Centra porodične medicine, predsednik Srpske liste Goran Rakić obratio se okupljenim meštanima Raniluga.

“Želim da se zahvalim svim vrednim ljudima, počevši od lekara, medicinskog osoblja, koji zaista rade nekad u teškim uslovima, ali su uvek na usluzi ljudima i njihovim porodicama koji žive ovde”, naglasio je.

Na pitanje novinara upućeno potpredsedniku Srpske liste Daliboru Jevtiću “ko će predstavljati Srbe iz Kosovskog pomoravlja“, budući da je iz gnjilanskog kraja (iz Kamenice) samo jedan kandidat koji nema realne šanse da postane poslanik, iako u toj oblasti živi oko 35.000 Srba, Jevtić je odgovorio:

„Svi kandidati Srpske liste imaju podjednake šanse da nas predstavljaju. Kosovsko Pomoravlje ima svog kandidata. Ja neću da govorim o tome da neko ima veće ili manje šanse, to je nepotrebno. Za nas su svi kandidati podjednako važni i za nas je najvažnije da postoji jedinstvo. Ono što je dogovorono u okviru Srpske liste je naš dogovor“.

Predstavnici Srpske liste obišli su potom socijalno ugroženu porodicu Nikolić iz Kololeča kojoj su obećali izgradnju nove kuće.

“Ova poseta mnogo znači za mene i za moju porodicu. Kuća je oronula, ima preko 180 godina i više nije za život. Mnogo toga nam treba, sve je staro”, rekla je Zvezdana Nikolić.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da starost objekta godina potvrđuje koliko dugo srpski narod živi u Kosovskom Pomoravlju.

“Danas smo u mogućnosti da porodici Nikolić obećamo, a dobro znamo da kada damo obećanje, to pretvorimo u realizaciju vrlo brzo. Uskoro ova porodica dobija novi krov nad glavom, apsolutno funkcionalan, uz odgovarajući nameštaj koji je potreban za normalan život u 21 veku”.

Opština Ranilug nezvanično broji između pet i šest hiljada stanovnika, od kojih dve trećine čine mladi ljudi.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane