Srpska lista: Trajković optužila Srbe i državu Srbiju

Iako je Rada Trajković u svom gostovanju na N1 jutros kazala da ne poznaje optužne Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića, Srpska lista nastavlja da je krivi za produženje pritvora dvojice Srba sa severa.

Podeli ovaj članak sa:
  • Poslanici Srpske liste (Foto Kim arhiva)

Rada Trajković je u emisiji rekla da je čak i jedan od branilaca dvojice uhapšenih Srba kazao da njeno svedočenje ni na koji način nije uticalo na pritvor Rošića i Spasojevića.

Ipak, u saopštenju Srpske liste se navodi da logično pitanje :“Da li je moguće da su naša braća Nedeljko Spasojević i Marko Rošić u zatvoru zbog svedočenja Rade Trajković?“

„Ona danas nije negirala da je sarađivala sa prištinskim istražiteljima u kreiranju montiranog procesa protiv naših sunarodnika, niti da je u svom iskazu najdirektnije, i očigledno bez ikakvih dokaza, za ubistvo Olivera Ivanovića optužila Srbe i državu Srbiju“, navodi se u saopštenju Srpske liste..

Takođe navode da je sramota što se deo srpske političke javnosti i medija „obrušio na predstavnike države koji su obelodanili kakva je uloga Rade Trajković u nastojanjima da se za smrt Olivera Ivanovića okrivi Srbija, i da se našoj braći, koja su neosnovano već pet meseci zatočeni u kosovskom kazamatu, produži pritvor“, umesto da se, kako očekuju, svi ujedinimo u osudi ovakvog „neodgovornog antidržavnog i antinacionalnog ponašanja“.

Srpska lista očekuje od tužilaštva Republike Srbije, u postupku utvrđivanja činjenica, istražiti ima li istine u tvrdnjama Rade Trajković.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane