Srpska lista: Trajković optužila Srbe i državu Srbiju

Iako je Rada Trajković u svom gostovanju na N1 jutros kazala da ne poznaje optužne Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića, Srpska lista nastavlja da je krivi za produženje pritvora dvojice Srba sa severa.

Podeli ovaj članak sa:
 • Poslanici Srpske liste (Foto Kim arhiva)

Rada Trajković je u emisiji rekla da je čak i jedan od branilaca dvojice uhapšenih Srba kazao da njeno svedočenje ni na koji način nije uticalo na pritvor Rošića i Spasojevića.

Ipak, u saopštenju Srpske liste se navodi da logično pitanje :“Da li je moguće da su naša braća Nedeljko Spasojević i Marko Rošić u zatvoru zbog svedočenja Rade Trajković?“

„Ona danas nije negirala da je sarađivala sa prištinskim istražiteljima u kreiranju montiranog procesa protiv naših sunarodnika, niti da je u svom iskazu najdirektnije, i očigledno bez ikakvih dokaza, za ubistvo Olivera Ivanovića optužila Srbe i državu Srbiju“, navodi se u saopštenju Srpske liste..

Takođe navode da je sramota što se deo srpske političke javnosti i medija „obrušio na predstavnike države koji su obelodanili kakva je uloga Rade Trajković u nastojanjima da se za smrt Olivera Ivanovića okrivi Srbija, i da se našoj braći, koja su neosnovano već pet meseci zatočeni u kosovskom kazamatu, produži pritvor“, umesto da se, kako očekuju, svi ujedinimo u osudi ovakvog „neodgovornog antidržavnog i antinacionalnog ponašanja“.

Srpska lista očekuje od tužilaštva Republike Srbije, u postupku utvrđivanja činjenica, istražiti ima li istine u tvrdnjama Rade Trajković.

Ostale vesti

 • Dačić: Nadam se da će zločini OVK biti kažnjeni

  Dačić: Nadam se da će zločini OVK biti kažnjeni

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se nada da će zločini Oslobodilačke vojske Kosova biti kažnjeni bez obzira na rezerve koje Srbija ima prema međunarodnim sudovima koji su, kako je naveo, uglavom sudili Srbima.

 • Prevremeni izbori na Kosovu 8. septembra

  Prevremeni izbori na Kosovu 8. septembra

  Vanredni izbori na Kosovu će biti održani 8. septembra, javlja RTK pozivajući se na izvore iz kabineta kosovskog predsednika Hašima Tačija. Vanredni izbori su neizbežni posle ostavke premijera Ramuša Haradinaja, koji će u svojstvu osumnjičenog biti ispitan pred Sudom za ratne zločine OVK.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane