Vesti
Politika

Srpska lista: Trajković optužila Srbe i državu Srbiju

Iako je Rada Trajković u svom gostovanju na N1 jutros kazala da ne poznaje optužne Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića, Srpska lista nastavlja da je krivi za produženje pritvora dvojice Srba sa severa.
Srpska lista: Trajković optužila Srbe i državu Srbiju
Poslanici Srpske liste (Foto Kim arhiva)

Rada Trajković je u emisiji rekla da je čak i jedan od branilaca dvojice uhapšenih Srba kazao da njeno svedočenje ni na koji način nije uticalo na pritvor Rošića i Spasojevića.

Ipak, u saopštenju Srpske liste se navodi da logično pitanje :“Da li je moguće da su naša braća Nedeljko Spasojević i Marko Rošić u zatvoru zbog svedočenja Rade Trajković?“

„Ona danas nije negirala da je sarađivala sa prištinskim istražiteljima u kreiranju montiranog procesa protiv naših sunarodnika, niti da je u svom iskazu najdirektnije, i očigledno bez ikakvih dokaza, za ubistvo Olivera Ivanovića optužila Srbe i državu Srbiju“, navodi se u saopštenju Srpske liste..

Takođe navode da je sramota što se deo srpske političke javnosti i medija „obrušio na predstavnike države koji su obelodanili kakva je uloga Rade Trajković u nastojanjima da se za smrt Olivera Ivanovića okrivi Srbija, i da se našoj braći, koja su neosnovano već pet meseci zatočeni u kosovskom kazamatu, produži pritvor“, umesto da se, kako očekuju, svi ujedinimo u osudi ovakvog „neodgovornog antidržavnog i antinacionalnog ponašanja“.

Srpska lista očekuje od tužilaštva Republike Srbije, u postupku utvrđivanja činjenica, istražiti ima li istine u tvrdnjama Rade Trajković.Ostale vesti

Dačić i Godfri razočarani merama Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
  • 01.06.2020
Tači pozvao Hotija da formira novu vladu u najkraćem roku
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Ustavni sud Kosova danas objavio u potpunosti odluku o ustavnosti njegovog dekreta i pozvao funkcionera DSK Avdulaha Hotija da formira novu Vladu.
  • 01.06.2020
DSK predao zahtev skupštini za sednicu o izboru vlade
Demokratski savez Kosova podneo je kosovskoj skupštini zahtev za održavanje sednice na kojoj se očekuje izbor novog sastava kosovske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.
  • 01.06.2020
Najavljeno uklanjanje robe
Nakon što je Vlada Kosova donela odluku o uvođenju "reciprociteta" za robu srpskih proizvođača koja nema oznaku "Republika Kosovo", ministarka ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija na Kosovu Rozeta Hajdari, naložila je uklanjanje takve robe sa tržišta.
  • 01.06.2020
Hoće li biti omogućeno glasanje na Kosovu 21. juna?
Iako je Republička izborna komisija (RIK) predvidela glasanje za parlamentarne izbore u Srbiji 21. juna na 90 biračkih mesta na Kosovu, još uvek je neizvesno hoće li se ti izbori sprovesti.
  • 01.06.2020
Od danas se otvaraju prelazi

Na Kosovu od danas nastupa treća faza olakšavajućih mera uvedenih nakon pojave korona virusa.

  • 01.06.2020