Srpska lista predstavila dva nova člana

Pedstavnici Srpske liste, pozdravili su odluku Miroslava Ristića i Mladena Stankovića, da iz Samostalne liberalne stranke, pređu u Srpsku listu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Srpska Lista(Foto RKP)

Na konferenciji za novinare, predsednik Srpske liste, Goran Rakić, izrazio je zahvalnost Miroslavu Ristiću i Mladenu Stankoviću na odluci da se priključe ovoj listi u, kako je rekao, borbi za srpsko jedinstvo na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu.

“Srpska lista pozdravlja odluku Miroslava Ristića - dosadašnjeg direktora i člana predsedništva SLS-a i Mladena Stankovića da se priključe Srpskoj listi, kako bi svi zajedno uspeli da pokažemo da jedino složno, zajedno i jedinstveno možemo da se izborimo za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji i za ono što je najbitnije - za bolju i sigurniju budućnost naše dece”, rekao je Rakić.

Miroslav Ristić, demantovao je navode predsednika SLS-a, Slobodana Petrovića, da u toj stranci nije obavljao nikakvu funkciju i istakao da je odluka o prelasku u Srpsku listu lično njegova odluka.

“Jesam bio direktor stranke u SLS-u, ali oni sada mogu da pričaju šta hoće. Očekujem da će i narednih dana biti pritisaka od strane SLS-a na mene, ali izdržaću i ovo. Stojim iza svake svoje reči i odluke”, kazao je Ristić.

Mladen Stanković, takođe tvrdi da je Miroslav Ristić bio direktor u SLS-u i naglasio da je upravo zbog “samovolje jednog dela rukovodstva SLS-a” i doneo odluku da se danas priključi Srpskoj listi.

“Ja znam kako je glasano i kako sam čoveka zvao. Gospodin Ristić je uživao podršku određenog broja ljudi i iz poštovanja prema njemu i tim ljudima, istina je izuzetno važna. U ovako teškim i sudbonosnim trenucima, rešavanje pitanja opstanka i povratka srpskog naroda na Kosovo i Metohiju, mora da bude u saglasnosti sa zvaničnim Beogradom i nikako drugačije. Sazvao sam sednicu opštinskog odbora SLS-a koji je jednoglasno podržao moj predlog da se isključimo iz stranke i damo podršku kandidatima Srpske liste na predstojećim parlamentarnim izborima”, rekao je Stanković.

Pored ostavke na svim mestima u SLS-u, Stanković je danas podneo ostavku i na mesto savetnika u Ministarstvu za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine.

Podsetimo, predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović, ranije danas u pisanom saopštenju, demantovao je tvrdnje Miroslava Ristića da je imao bilo kakvu funkciju u toj stranci i optužio "pojedine medije" koji su prethodno preneli vest o prelasku Ristića u Srpsku listu, za, kako je naveo, širenje gnusnih laži. Jedan od medija, koje je predsednik SLS-a, Slobodan Petrović, prozvao je i Radio Kontakt plus.

Povodom ove vesti, Kontakt Plus radio je pokušao da stupi u kontakt sa predsednikom SLS-a, Slobodanom Petrovićem, ali se on, do objavljivanja nije javljao na telefon.

Ostale vesti

 • Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kritikovao je odluku Vrhovnog suda Kosova kojom se potvrđuje ranije doneta odluka Centralne izborne komisije da je glasanje na predstojećim izborima moguće samo sa kosovskim ličnim dokumentima.

 • Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Srpski član CIK-a Stevan Veselinović obratio se medijima saopštenjem 10. septembra navodeći da je “napustio sednicu CIK-a ne želeći više da učestvuje u radu ove institicije dok se god donose nezakonite odluke”, nakon što je CIK odlučio da na predstojećim izborima birači neće moći da se identifikuju srpskim ličnim kartama. Istraživali smo imaju li Srbi još uvek svog predstavnika u ovom telu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane