Vesti
Politika

Srpska lista predstavila dva nova člana

Pedstavnici Srpske liste, pozdravili su odluku Miroslava Ristića i Mladena Stankovića, da iz Samostalne liberalne stranke, pređu u Srpsku listu.
Srpska lista predstavila dva nova člana
Srpska Lista(Foto RKP)

Na konferenciji za novinare, predsednik Srpske liste, Goran Rakić, izrazio je zahvalnost Miroslavu Ristiću i Mladenu Stankoviću na odluci da se priključe ovoj listi u, kako je rekao, borbi za srpsko jedinstvo na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu.

“Srpska lista pozdravlja odluku Miroslava Ristića - dosadašnjeg direktora i člana predsedništva SLS-a i Mladena Stankovića da se priključe Srpskoj listi, kako bi svi zajedno uspeli da pokažemo da jedino složno, zajedno i jedinstveno možemo da se izborimo za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji i za ono što je najbitnije - za bolju i sigurniju budućnost naše dece”, rekao je Rakić.

Miroslav Ristić, demantovao je navode predsednika SLS-a, Slobodana Petrovića, da u toj stranci nije obavljao nikakvu funkciju i istakao da je odluka o prelasku u Srpsku listu lično njegova odluka.

“Jesam bio direktor stranke u SLS-u, ali oni sada mogu da pričaju šta hoće. Očekujem da će i narednih dana biti pritisaka od strane SLS-a na mene, ali izdržaću i ovo. Stojim iza svake svoje reči i odluke”, kazao je Ristić.

Mladen Stanković, takođe tvrdi da je Miroslav Ristić bio direktor u SLS-u i naglasio da je upravo zbog “samovolje jednog dela rukovodstva SLS-a” i doneo odluku da se danas priključi Srpskoj listi.

“Ja znam kako je glasano i kako sam čoveka zvao. Gospodin Ristić je uživao podršku određenog broja ljudi i iz poštovanja prema njemu i tim ljudima, istina je izuzetno važna. U ovako teškim i sudbonosnim trenucima, rešavanje pitanja opstanka i povratka srpskog naroda na Kosovo i Metohiju, mora da bude u saglasnosti sa zvaničnim Beogradom i nikako drugačije. Sazvao sam sednicu opštinskog odbora SLS-a koji je jednoglasno podržao moj predlog da se isključimo iz stranke i damo podršku kandidatima Srpske liste na predstojećim parlamentarnim izborima”, rekao je Stanković.

Pored ostavke na svim mestima u SLS-u, Stanković je danas podneo ostavku i na mesto savetnika u Ministarstvu za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine.

Podsetimo, predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović, ranije danas u pisanom saopštenju, demantovao je tvrdnje Miroslava Ristića da je imao bilo kakvu funkciju u toj stranci i optužio "pojedine medije" koji su prethodno preneli vest o prelasku Ristića u Srpsku listu, za, kako je naveo, širenje gnusnih laži. Jedan od medija, koje je predsednik SLS-a, Slobodan Petrović, prozvao je i Radio Kontakt plus.

Povodom ove vesti, Kontakt Plus radio je pokušao da stupi u kontakt sa predsednikom SLS-a, Slobodanom Petrovićem, ali se on, do objavljivanja nije javljao na telefon.Ostale vesti

SAD ponovile: Poštovati odluku Ustavnog suda

Sjedinjene Države su ponovo reagovale na presudu koju je doneo Ustavni sud o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

  • 30.05.2020
Borelj: Beograd i Priština da se dogovore
Šef diplomatije EU Đuzep Borelj izjavio je da je na Beogradu i Prištini da se dogovore oko rešenja za normalizaciju odnosa, ali da pri tom ne mogu imati "odrešene ruke", jer postignuti sporazum mora biti prihvaljiv i za međunarodnu zajednicu, prenosi Tanjug.
  • 30.05.2020
Građani Prištine: Odluka u korist Tačija
Građani Prištine iskazuju nezadovoljstvo povodom presude Ustavnog suda kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija o novom mandataru vlade. Kako su za RTV Kim kazali, za njih je odluka neprihvatljiva.
  • 29.05.2020
Kurti ne prihvata odluku Ustavnog suda
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da ne prihvata odluku Ustavnog suda o uredbi predsednika Hašima Tačija kojom je dao mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu.
  • 29.05.2020
Šeholi: Nova  vlada pre ponedeljka

Za direktora Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija odluka Ustavnog suda bila je očekivana. Prema njegovom mišljenju, nova vlada će biti formirana do ponedeljka. 

  • 29.05.2020
Tači: Što pre formirati vladu
Predsednik Kosova Hašim Tači kazao je da vladu treba formirati što pre i pozvao institucije i političke partije da poštuju odluku Ustavnog suda.
  • 29.05.2020