Srpska lista predstavila dva nova člana

Pedstavnici Srpske liste, pozdravili su odluku Miroslava Ristića i Mladena Stankovića, da iz Samostalne liberalne stranke, pređu u Srpsku listu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Srpska Lista(Foto RKP)

Na konferenciji za novinare, predsednik Srpske liste, Goran Rakić, izrazio je zahvalnost Miroslavu Ristiću i Mladenu Stankoviću na odluci da se priključe ovoj listi u, kako je rekao, borbi za srpsko jedinstvo na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu.

“Srpska lista pozdravlja odluku Miroslava Ristića - dosadašnjeg direktora i člana predsedništva SLS-a i Mladena Stankovića da se priključe Srpskoj listi, kako bi svi zajedno uspeli da pokažemo da jedino složno, zajedno i jedinstveno možemo da se izborimo za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji i za ono što je najbitnije - za bolju i sigurniju budućnost naše dece”, rekao je Rakić.

Miroslav Ristić, demantovao je navode predsednika SLS-a, Slobodana Petrovića, da u toj stranci nije obavljao nikakvu funkciju i istakao da je odluka o prelasku u Srpsku listu lično njegova odluka.

“Jesam bio direktor stranke u SLS-u, ali oni sada mogu da pričaju šta hoće. Očekujem da će i narednih dana biti pritisaka od strane SLS-a na mene, ali izdržaću i ovo. Stojim iza svake svoje reči i odluke”, kazao je Ristić.

Mladen Stanković, takođe tvrdi da je Miroslav Ristić bio direktor u SLS-u i naglasio da je upravo zbog “samovolje jednog dela rukovodstva SLS-a” i doneo odluku da se danas priključi Srpskoj listi.

“Ja znam kako je glasano i kako sam čoveka zvao. Gospodin Ristić je uživao podršku određenog broja ljudi i iz poštovanja prema njemu i tim ljudima, istina je izuzetno važna. U ovako teškim i sudbonosnim trenucima, rešavanje pitanja opstanka i povratka srpskog naroda na Kosovo i Metohiju, mora da bude u saglasnosti sa zvaničnim Beogradom i nikako drugačije. Sazvao sam sednicu opštinskog odbora SLS-a koji je jednoglasno podržao moj predlog da se isključimo iz stranke i damo podršku kandidatima Srpske liste na predstojećim parlamentarnim izborima”, rekao je Stanković.

Pored ostavke na svim mestima u SLS-u, Stanković je danas podneo ostavku i na mesto savetnika u Ministarstvu za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine.

Podsetimo, predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović, ranije danas u pisanom saopštenju, demantovao je tvrdnje Miroslava Ristića da je imao bilo kakvu funkciju u toj stranci i optužio "pojedine medije" koji su prethodno preneli vest o prelasku Ristića u Srpsku listu, za, kako je naveo, širenje gnusnih laži. Jedan od medija, koje je predsednik SLS-a, Slobodan Petrović, prozvao je i Radio Kontakt plus.

Povodom ove vesti, Kontakt Plus radio je pokušao da stupi u kontakt sa predsednikom SLS-a, Slobodanom Petrovićem, ali se on, do objavljivanja nije javljao na telefon.

Ostale vesti

 • "Kurtijevo protivljenje deo mračne prošlosti"

  "Jedino što je ishitreno jesu kritike koje Aljbin Кurti upućuje svemu što nije u skladu sa prošlošću u kojoj i dalje živi", reakcija je Marka Đurića na Kurtijev stav o potpisivanju "mini Šengena".

 • Hoti i Đurić oprečno o

  Hoti i Đurić oprečno o "mini Šengenu"

  Avdulah Hoti, zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova, kaže da balkanski "mini Šengen" nije u kosovskom interesu, jer bi to "onemogućilo reciprocitet sa Beogradom" i omogućilo "dolazak srpskih zvaničnika na kosovsku teritoriju radi sprovođene kampanje protiv Prištine".

 • Kurti o

  Kurti o "mini Šengenu": Ishitren korak

  Vođa pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti ocenio je ishitrenim sastanak Aleksandra Vučića, Edija Rame i Zorana Zaeva u Ohridu prošlog vikenda, istakavši da je zvanična Albanija trebalo da sačeka formiranje nove kosovske vlade, a ne da žuri na sastanke u Novom Sadu i Ohridu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane