Vesti
Politika

Srpska lista predala spisak kandidata za izbore

Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Srpska lista (Foto Kim)

Na izbornoj listi je 20 kandidata iz većinskih srpskih sredina na Kosovu. Među kandidatima je većina koja je predstavljala Srbe u skupštini i u prošlom sazivu.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da iza Srpske liste i srpskog naroda stoji predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“I ovoga puta Srpska lista na svojoj listi ima najbolje kandidate i iza ovih ljudi, iza Srpske liste stoje rezultati. Ono što je najbitnije je da iza Srpske liste, kao i iza srpskog naroda stoji predsednik Aleksandar Vučić. Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, naveo je Rakić.

Vanredni parlamentarni izbori biće održani 14. februara.

Priština: Uvrede ka članovima Srpske liste

Prilikom obraćanja rukovodstva Srpske liste medijima, u Prištini ispred zgrade CIK-a, došlo je do provokacije od strane nekoliko prolaznika albanske nacionalnosti.

“Danas u centru Prištine ništa novo - napadi i uvrede mladih Albanaca na rukodstvo Srpske liste kao poruka u kakvom društvu živimo. Na napade i uvrede naš odgovor će biti pobeda na izborima 14. februara i nastavak demokratske borbe za život Srba na Kosovu”, napisao je potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić na Tviteru.Ostale vesti

Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022
„Ovo nije protest protiv plaćanja struje, već protiv tajnih dogovora“
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" organizovala je u centru Kosovske Mitrovice protest zbog sporazuma o energetici koji je pre nekoliko dana potpisan u Briselu od strane delegacija Beograda i Prištine, navodeći da je isti sklopljen bez dozvole i saglasnosti naroda koji živi na severu Kosova.
  • 24.06.2022