Vesti
Politika

Srpska lista predala spisak kandidata za izbore

Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Srpska lista (Foto Kim)

Na izbornoj listi je 20 kandidata iz većinskih srpskih sredina na Kosovu. Među kandidatima je većina koja je predstavljala Srbe u skupštini i u prošlom sazivu.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da iza Srpske liste i srpskog naroda stoji predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“I ovoga puta Srpska lista na svojoj listi ima najbolje kandidate i iza ovih ljudi, iza Srpske liste stoje rezultati. Ono što je najbitnije je da iza Srpske liste, kao i iza srpskog naroda stoji predsednik Aleksandar Vučić. Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, naveo je Rakić.

Vanredni parlamentarni izbori biće održani 14. februara.

Priština: Uvrede ka članovima Srpske liste

Prilikom obraćanja rukovodstva Srpske liste medijima, u Prištini ispred zgrade CIK-a, došlo je do provokacije od strane nekoliko prolaznika albanske nacionalnosti.

“Danas u centru Prištine ništa novo - napadi i uvrede mladih Albanaca na rukodstvo Srpske liste kao poruka u kakvom društvu živimo. Na napade i uvrede naš odgovor će biti pobeda na izborima 14. februara i nastavak demokratske borbe za život Srba na Kosovu”, napisao je potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić na Tviteru.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021