Vesti
Politika

Srpska lista predala kandidature za gradonečelnike. Ljiljana Šubarić za Gračanicu

Predstavnici Srpske liste, predvođeni predsednikom Goranom Rakićem, predali su Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini spisak kandidata za predsednike 11 opština na Kosovu i odbornike u 22 opštine. Ljiljana Šubarić je kandidatkinja predsednicu opštine Gračanica.

Srpska lista predala kandidature za gradonečelnike. Ljiljana Šubarić za Gračanicu
Kandidati SL za gradonačenike sa predsednikom liste (Foto SL)

Među kandidatima na severu Kosova su sadašnji gradonačelnici u tri opštine, i to Milan Radojević za Severnu Mitrovicu, Zoran Todić za Leposavić i Srđan Vulović za Zubin Potok.

Novina je da će kandidat za gradonačelnika Zvečana biti nekadašnji dugogodišnji predsednik ove opštine Dragiša Milović, koji je na i na izborima 2017. bio kandidat ispred kako je tada naveo “široke građanske koalicije”, ali je izgubio od kandidata Srpske liste Vučine Jankovića. 

Kandidat za Opštinu Obilić je Goran Dančetović, Novo Brdo Saša Milošević, Gračanicu Ljiljana Šubarić, Ranilug Katarina Ristić Ilić, Klokot Božidar Dejanović, Štrpce Dalibor Jevtić, Parteš Dragan Petković.

U opštinama Ranilug, Gračanica, Štrpce, Novo Brdo i Obilić su novi kandidati za gradonačelnike, u odnosu na aktuelne.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je, da na lokalnim izborima 17. oktobra nastupaju sa šest novih kandidata za gradonačelnike.

“Sa novim ljudima i novom energijom želimo da nastavimo borbu za bolji život naših građana, bez obzira na prepreke koje su pred nama. Najava albanskih partija da ujedinjeni idu protiv Srpske liste treba da bude jasan signal svim našim građanima da nema mesta opuštanju, da je svaki glas od izuzetnog značaja kako bismo nastavili borbu za naš narod”, rekao je Rakić.

Srpska lista ima više od 400 kandidata za odbornike skupštine u 22 opštine. Predstavnici Srpske naći će se na glasačkim listićima za odbornike u Gnjilanu, Istoku, Kamenici, Klini, Kosovom Polju, Lipljanu, Orahovcu, Peći, Prištini, Vučitrnu i Srbici.

Lokalni izbori na Kosovu raspisani su za 17. oktobar.

Petković: Jedino Srpska lista ima podršku Beograda

"Naša Srpska lista Srpska lista danas je predala listu kandidata za 11 gradonačelnika i odbornika", naveo je u objavi na Fejsbuku direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Među njima je čak šest novih kandidata, jer želimo da građanima ponudimo novu energiju i ideje, uz već uigran i dokazan tim. Jedino Srpska lista srčano i iskreno se bori za srpski narod na na Kosovu i Metohiji, jedino Srpska lista ima podršku zvaničnog Beograda i samo zajedno smo bedem i brana svima onima kojima smeta srpsko jedinstvo", naveo je u objavi Petković.Ostale vesti

Pahor: Prevazići nesporazume i nastaviti dijalog
"Dijalog nije jednostavan i može se doći do kraja ukoliko postoji politička volja dveju strana", poručio je u Prištini slovenački predsednik Borut Pahor.
  • 29.11.2021
Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021