Vesti
Politika

Srpska lista potvrdila da je Radoičić bio na barikadama

Srpska lista je potvrdila da je potpredsednik te stranke Milan Radoičić, kog traže kosovski organi vlasti, bio na barikadama na severu Kosova tokom poslednjih nemira.
Srpska lista potvrdila da je Radoičić bio na barikadama
Milan Radoičić (Foto Beta)

Ova stranka je reagovala na izjave kosovskog ministra unurtašnjih poslova Dželjalja Svečlje, za kog navode da je izrekao brojne laži o Radoičiću.

Kako navodi Srpska lista, Svečlja "ne sme da prizna da je svestan koliki autoritet Radoičić ima među Srbima, što se najbolje videlo u nedelju kada im se pridružio na protestima".

"Svečlja gomilom laži o potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću i uopšte Srpskoj listi, želi da ubedi i ohrabri sebe samog jer se uplašio srpske sloge i autoriteta potpredsednika Radoičića, ne shvatajući da što ga više napada to je podrška koju gospodim Radoičić ima među Srbima veća", navodi se u objavi Srpske liste.

Svečlja je takođe rekao za tu stranku da je "politički obezvređena".

Srpska lista ocenjuje da Svečlja "ne može da prizna da su Srbi na severu složniji nego ikad".

"Jedino tačno što je rekao u svojoj izjavi uplašeni ministar Svečlja je da Srpska lista ne sarađuje sa Vladom Aljbina Kurtija, jer ona radi protiv interesa srpskog naroda, kao i da je naš politički cilj obaranje sa vlasti Aljbina Kurtija, što je u interesu svih koji žele da žive u miru", navodi se u objavi.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Srpska lista kometariše navode ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svečlje o njenom potpredsedniku Milanu Radoičiću.Ostale vesti

Kurti razgovarao sa ambasdorima Kvinte i EU, Pičom i Šoleom

Uoči sastanaka u Briselu, kosovski premijer Aljbin Kurti, zajedno sa svojim zamenikom Besnikom Bisljimijem, sastao sa specijalnim predstavnikom Evropske unije na Kosovu i ambasadorima zemalja Kvinte. Telefonom je razgovarao i sa Stjuartom Pičom i Derekom Šoleom.

  • 16.08.2022
Kurti: 1. septembar biće normalan dan
„Prvi septembar biće normalan dan na graničnim prelazima - ili ćemo izdavati ulazno-izlazna dokumenta, ili će ih obe strane ukinuti. Ne isključujem to i nadam se da ćemo o tome razgovarati u okviru teme aktuelnih tema" - kazao je kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu za BBC na srpskom jeziku.
  • 16.08.2022
Selaković: Situacija uoči dijaloga tenzična, Kurti je nepredvidiva figura
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je uoči pregovora Beograda i Prištine u Briselu da je situacija tenzična i opterećena neozbiljnošću zvaničnika Prištine.
  • 16.08.2022
Hil: ZSO ne bi bio jedinstven slučaj, slični primeri postoje u Evropi
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil rekao je da Zajednica srpskih opština na Kosovu nije nikakav jedinstveni model, i da primeri takvog udruživanja već postoje u multietničkim sredinama u Evropi.
  • 16.08.2022
EK: Vučić i Kurti u Briselu moraju da raspravljaju o svim otvorenim pitanjima
Evropska komisija (EK) je saopštila da u dijalogu Beograd - Priština u Briselu u četvrtak "mora i biće raspravljano o svim otvorenim pitanjima", ali je naglasila da "ne može da se spekuliše o rezultatima dijaloga". Portparolka u EK Nabila Masrali je rekla da će Komisija uskoro objaviti koje će sve teme biti na stolu pregovora srpskog predsednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija.
  • 16.08.2022
Vučić sa Stjuartom Pičom o dijalogu: Srbija će biti konstruktivna
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.
  • 16.08.2022