Vesti
Politika

Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija
Srpska lista

Sa javnošću je podelio, kako je rekao, konačne rezultate izbora u Severnoj Mitrovici i preliminarne za opštinu Gračanica. Prema Rakićevim informacijama, Milan Radojević je osvojio 10.776 glasova, a Ljiljana Šubarić četiri puta više glasova od protivkandidata Branimira Stojanovića.

Uz poruku zahvalnosti građanima na severu Kosova, a naročito onima u Severnoj Mitrovici, gde su, kako je rekao, ostvareni apsolutno najbolji rezultati do sada, kazao je:

"Naš narod je dakle pokazao da veruje Srpskoj listi i pre svega veruje našem predsedniku Aleksandru Vučiću. Ali je pokazao i da svi oni koji misle da mogu protiv svog naroda i protiv naše države, nikada neće dobiti poverenje građana, nikada neće voditi naše opštine i nikada neće odlučivati o sudbini našeg naroda".

Pobeda Srpske liste je, po rečima Rakića, i "pobeda Srećka Sofronijevića, Ivana Todosijevića, Dragice Gašić, baka Rumene": "Ovo je pobeda našeg naroda, ovo je pobeda našeg predsednika Aleksandra Vučića. Ovim putem šaljemo velike pozdrave našem predsedniku Vučiću. Predsedniče Vučiću, veliko hvala iz Severne Mitrovice."

"I u ovoj borbi bili smo svi zajedno sa predsednikom Vučićem. I da ponovim, borimo se za Zajednicu srspkih opština. Ukoliko ZSO-a ne bude, neće biti ni kosovskih institucija", zaključio je Rakić.

Na pitanje novinara da li to znači da će Srpska lista izaći iz insittucija ukoliko se ne formira ZSO, Rakić je ponovio da neće biti kosovskih institucija ukoliko se ne formira ZSO, te dodao da je jedan od uslova i to da razgovori o formiranju počnu već narednog meseca.Ostale vesti

Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021