Srpska lista: Kurti pokušava da omalovaži jedinstvo srpskog naroda

Reagujući na sinoćnje gostovanje Aljbina Kurtija na tv N1, Srpska lista je saopštila da je lider Samoopredeljenja pokušao da “lažima i uvredama omalovaži pobedu srpskog naroda i jedinstva koje je srpski narod pokazao na izborima 6. oktobra”.

Podeli ovaj članak sa:
 • Predstavnici Srpske liste (Foto Kim)

Na Kurtijevu opasku da je na glasačkim mestima na severu bilo neregularnosti, te da je “jedan čovek glasao čak 18 puta”, Srpska lista navodi da je Kurti zaboravio da pomene da je na svim biračkim mestima, na severu Кosova i Metohije bilo posmatrača iz albanskih političkih partija, članova OEBS i Evropske posmatračke misije, kao i posmatrača iz albanskih nevladininih organizacija.

“Niko od svih pomenutih nije u zapisniku uneo ijednu primedbu na proces glasanja. U laži su kratke noge, pa i Кurtiju”, kažu u Srpskoj listi.

U ovoj partiji koja je na poslednjim izborima osvojila najviše glasova u srpskoj zajednici navode da Aljbin Kurti najbezočnije vređa srpski narod, nipodaštava njihova prava.

“Sve što je bilo u interesu srpskog naroda, od formiranja Zajednice srpskih opština, pa do izmene i dopune zakona, uvek je bilo blokirano od strane Кurtija i njegovih poslanika dok su bili u opoziciji, zato ovaj pokušaj medijskog umivanja njegovog ekstremističkog pokreta nije i nikada neće proći kod Srba na Кosovu i Metohiji”, navodi se u soapštenju Srpske liste.

Ostale vesti

 • "Nova vlada u Prištini da povuče takse što pre"

  italijanski ambasador u Srbiji Karlo Lo Kašo ocenio je da status kvo nije održiv, da je postizanje sporazuma za Beograd i Prištinu neophodan uslov za nastavak procesa približavanja EU, a da bi se dijalog nastavio neophodno je da Priština povuče takse što pre.

 • Drecun: Bejerovi stavovi neprihvatljivi

  Drecun: Bejerovi stavovi neprihvatljivi

  Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije Milovan Drecun komentarišući jučerašnji izbora Petera Bejera za novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o situaciji na Kosovu, ističe da su stavovi nemačkog poslanika neprihvatljivi, da je on "malo izgubljen u vremenu" i zarobljen u sredini 20. veka.

 • Grenel: Nema

  Grenel: Nema "mini-šengena" bez Kosova

  Izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za razgovore između Prištine i Beograda, Ričard Grenel, pozdravio je inicijativu "balkanskog šengena", ističući da bi inicijativa mogla da bude uspešna "ako su svi iz regiona, uključujući Kosovo, uključeni u nju".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane