Vesti
Politika

Srpska lista: Kurti pokušava da omalovaži jedinstvo srpskog naroda

Reagujući na sinoćnje gostovanje Aljbina Kurtija na tv N1, Srpska lista je saopštila da je lider Samoopredeljenja pokušao da “lažima i uvredama omalovaži pobedu srpskog naroda i jedinstva koje je srpski narod pokazao na izborima 6. oktobra”.
Srpska lista: Kurti pokušava da omalovaži jedinstvo srpskog naroda
Predstavnici Srpske liste (Foto Kim)

Na Kurtijevu opasku da je na glasačkim mestima na severu bilo neregularnosti, te da je “jedan čovek glasao čak 18 puta”, Srpska lista navodi da je Kurti zaboravio da pomene da je na svim biračkim mestima, na severu Кosova i Metohije bilo posmatrača iz albanskih političkih partija, članova OEBS i Evropske posmatračke misije, kao i posmatrača iz albanskih nevladininih organizacija.

“Niko od svih pomenutih nije u zapisniku uneo ijednu primedbu na proces glasanja. U laži su kratke noge, pa i Кurtiju”, kažu u Srpskoj listi.

U ovoj partiji koja je na poslednjim izborima osvojila najviše glasova u srpskoj zajednici navode da Aljbin Kurti najbezočnije vređa srpski narod, nipodaštava njihova prava.

“Sve što je bilo u interesu srpskog naroda, od formiranja Zajednice srpskih opština, pa do izmene i dopune zakona, uvek je bilo blokirano od strane Кurtija i njegovih poslanika dok su bili u opoziciji, zato ovaj pokušaj medijskog umivanja njegovog ekstremističkog pokreta nije i nikada neće proći kod Srba na Кosovu i Metohiji”, navodi se u soapštenju Srpske liste.Ostale vesti

Jakšić: Pregovori u Briselu neće doneti ništa dobro Srbima na Kosovu
Bivši odbornik u SO Severna Mitrovica i član GI SDP Oliver Ivanović, Marko Jakšić kaže da od nastavka dijaloga Beograda i Prištine u četvrtak u Briselu ne očekuje ništa pozitivno i dobro za Srbe na Kosovu.
  • 14.07.2020
Završen drugi dan ispitivanja Tačija, nastavak u sredu
Posle šest sati okončan je drugi dan saslušavanja predsednika Kosova Hašima Tačija pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu.
  • 14.07.2020
Ambasada Velike Britanije pozdravlja nastavak dijaloga

Britanska ambasada u Prištini pozdravila je nastavak dijaloga između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije.

  • 14.07.2020
Samardžić: Vučić ponovo ide bez strategije u Brisel
Predsednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa Kosovom "još 2014. godine" prihvatio obavezu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa na osnovu "pravno obavezujućeg sporazuma", kao i da na nove pregovore ponovo ide bez državne strategije i bez ijednog zahteva Srbije.
  • 14.07.2020
Šef diplomatije EU Žosep Borelj obavestio je ministre spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine izrazivši očekivanje da će naredni sastanak u okviru dijaloga, planiran za četvrtak 16. jula u Briselu, dovesti do "važnog iskoraka u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine".
  • 13.07.2020
Izazovna, ali ne i beznadežna situacija
U četvrtak će se, nakon dvadeset meseci pauze, u Briselu ponovo za istim stolom naći predstavnici Beograda, Prištine i EU. Ovoga puta u izmenjenom sastavu, pa će, umesto Federike Mogerini, sastanak voditi Žozep Borelj i Miroslav Lajčak, dok će prištinsku stranu, umesto Hašima Tačija, zastupati Avdulah Hoti. Jedino će Srbija imati istog pregovarača - Aleksandra Vučića, koji smatra da je "situacija u vezi sa Kosovom je gotovo beznadežna".
  • 13.07.2020