Vesti
Politika

Srpska lista: Kako oni prema nama, tako mi prema njima - reciprocitet

U centru severnog dela Kosovske Mitrovice kod spomenika Knezu Lazaru Srpska lista je postavila glasačku kutiju i održala performans posvećen nemogućnosti da Srbi na Kosovu i Metohiji glasaju na današnjem srpskom referendumu o ustavnim promenama.
Srpska lista: Kako oni prema nama, tako mi prema njima - reciprocitet
Performans u centru Kosovske Mitrovice (Foto Kim)

Prisutnima se u centru Mitrovice se obratio Goran Rakić koji je pročitao zaključke četiri gradonačelnika i predstavnika Srpske liste sa severa. On je najavio da će, ukoliko se ne omogući glasanje 3. aprila, "uvesti recipročne mere", ne precizirajući koje i šta to znači.

 

 

Pored toga, rekao je da će se u narednim danima konsultovati sa predstavnicima Srpske liste južno od Ibra, naglasivši da se ovo odnosi trenutno samo na sever.

"Ukoliko ne bude izbora, videće i čuće 3. aprila šta taj reciprocitet znači. Kako se Priština bude ponašala prema nam, tako ćemo i mi prema njima", rekao je Rakić.

On je, nakon obraćanja medijima, pozvao okupljene da minutom ćutanja odaju poštu, kako je rekao "ubijenom sugrađaninu Oliveru Ivanoviću".Ostale vesti

Berbok: Važna podrška Kosovu i Srbiji u procesu normalizacije odnosa
Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok istakla je danas, uoči Saveta šefova diplomatije EU u Briselu, da EU mora ne samo dalje da pruža podršku Zapadnom Balkanu, već i da ispuni dato obećanje da taj region uvede u Uniju, kao i da je za nju lično važno da Kosovo i Srbiju dobiju podršku u procesu normalizacije odnosa.
  • 16.05.2022
Dačić sa Bakojanis o prijemu Kosova u SE
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa šeficom delegacije grčkog parlamenta u Parlamentarnoj Skupštini Saveta Evrope (PSSE) Dorom Bakojanis i izneo poziciju Srbije da bi prijem Kosova u Savet Evrope bio u suprotnosti sa međunarodnim pravom, rezolucijom Saveta bezbednosti UN i vrednostima koje zastupa ta organizacija.
  • 16.05.2022
Bisljimi: Prijava Savetu Evrope usaglašena sa prijateljima
Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi ocenio je da je sada pravi trenutak za podnošenje zahteva Kosova za članstvo u Savetu Evrope.
  • 16.05.2022
Selaković i Varhleji o EU, Kosovu, Ukrajini

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se u Briselu sa komesarom EU za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem.

  • 16.05.2022
RTV Mir vraćena u kablovski sistem, ali i dalje u teškoj situaciji
Vlasnik RTV Mir u Leposaviću Nenad Radosavljević rekao je u emisiji Slobodno srpski  da se ova televizija nalazi u nikad težoj finansijskoj situaciji i da je tome najviše doprineo MTS d.o.o koji je prema rečima Radosavljevića, na severu Kosova, pre oko tri godine kupio sve privatne kablovske operatere.
  • 16.05.2022
Stejt department: Obaveze iz Vašingtonskog sporazuma i dalje korisne
"Sjedinjene Američke Države veruju da su obaveze iz Vašingtonskog sporazuma i dalje korisne, i nastavljaju da pozivaju Kosovo i Srbiju da se usredsrede na dijalog koji vodi EU", rekao je neimenovani portparol Stejt departmenta.
  • 16.05.2022