Vesti
Politika

Srpska lista: Jedino mi imamo podršku Beograda

Srpska lista održala je predizborni skup u Domu kulture u Gračanici i zvanično započela svoju predizbornu kampanju na centralnom Kosovu.
Srpska lista: Jedino mi imamo podršku Beograda
Sa predizbornog skupa (Foto Kim)

U prepunoj velikoj sali gračaničkog Doma kulture nekoliko stotina pristalica podržalo je kandidate Srpske liste. Predizborni skup je počeo intoniranjem himne Republike Srbije.

Kandidat Srpske liste za poslanika Branimir Stojanović ponovio je stav da jedino Srpska lista može da spreči formiranje vojske Kosova.

"Možda će se sutra desiti da vašem detetu, rođaku, komšiji neko navuče uniformu kosovske vojske koju bi da prave, gurne mu pušku u ruke i onda ga drugom puškom tera da ide na sever Kosova ili negde drugde. Naša je obaveza da im kažemo ne, jer protekle tri godine vojsku nisu formirali samo zbog nas, a neće je formirati", rekao je Stojanović.

Kandidat za poslanika Srđan Popović poručio je da jedino "Srpska lista" može da brani interes srpskog naroda na Kosovu.

"Hajde da ne damo prostora nekima koji zbog ličnog interesa podvode srpski narod zarad para i vlasti, da im ne dozvolimo da ovo što godinama gradimo neko ruši i da nas neko otrgne od naše istorije, tradicije i kulture. Jedino mi imamo podršku Beograda i zajedno sa Aleksandrom Vučićemo možemo da se izborimo za puna prava našeg naroda na Kosovu“, rekao je Popović.

Tokom predizbornog skupa, okupljenima se obratio i gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić koji je rekao da su njihovi protivkandidati svesni da je Srpska lista jedini garant opstanka na Kosovu.

"U nedelju, 11. juna rano ujutru izađite porodično svi na biračka mesta. Pozovimo sve, komšije, drugove, kumove i one koji se razmišljaju da li će da glasaju i one koji su rekli da neće. Da svi, ali baš svi, izađemo na biračka mesta i da pokažemo koliko nas ima. Da napunimo kutije samo sa jednim brojem - 22", rekao je Kostić.

Srpska lista je za učešće na parlamentarnim izborima 11. juna prijavila 20 kandidata.Ostale vesti

SL: Nova vlada će ukinuti takse i
Srpska lista je saopštila da je u cilju zaštite interesa srpskog naroda podržala formiranje vlade u Prištini i najavila da će nova vlada ukinuti takse i "recipročne mere".
  • 03.06.2020
U novoj emisiji "Sporazum" govorimo o odjecima odluke Ustavnog suda Kosova kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija da poveri mandat za sastav nove vlade Demokratskom savezu Kosova, partiji koja je bila drugoplasirana na vanrednim parlamentarnim izborima.
  • 03.06.2020
Reakcije:
Na Kosovu je danas izabrana nova vlada na čelu sa Avdulahom Hotijem. Za Miodraga Milićevića iz NVO „Aktiv“  formiranje nove vlade bio je očekivan potez, međutim, kazao je da to ne znači „nužnu stabilnost što se institucija tiče“. Nenad Rašić i Nedžmedin Spahiju smatraju da će vlada biti krhka i kratkoročna.
  • 03.06.2020
Ambasada SAD i Grenel pozdravili formiranje nove vlade
Ambasada SAD na Kosovu i specijalni američki izaslanik u dijalogu Beograda i Prištine Ričard Grenel, pozdravili su izbor nove kosovske vlade na čelu sa Avdulahom Hotijem.
  • 03.06.2020
Vučić: Mere Prištine sumanute, gubimo milion evra dnevno
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je da su nova pravila Prištine za ulazak robe na Kosovo "sumanuta" i dodao da će se videti da li će ih nova prištinska vlada povući.
  • 03.06.2020
Kosovski predsednik Hašim Tači, čestitao je poslanicima Skupštine Kosova na uspešnom glasanju za novu Vladu i ocenio da je izbor Vlade važan dan za demokratiju i građane Kosova.
  • 03.06.2020