Vesti
Politika

Srpska lista: Jedino mi imamo podršku Beograda

Srpska lista održala je predizborni skup u Domu kulture u Gračanici i zvanično započela svoju predizbornu kampanju na centralnom Kosovu.
Srpska lista: Jedino mi imamo podršku Beograda
Sa predizbornog skupa (Foto Kim)

U prepunoj velikoj sali gračaničkog Doma kulture nekoliko stotina pristalica podržalo je kandidate Srpske liste. Predizborni skup je počeo intoniranjem himne Republike Srbije.

Kandidat Srpske liste za poslanika Branimir Stojanović ponovio je stav da jedino Srpska lista može da spreči formiranje vojske Kosova.

"Možda će se sutra desiti da vašem detetu, rođaku, komšiji neko navuče uniformu kosovske vojske koju bi da prave, gurne mu pušku u ruke i onda ga drugom puškom tera da ide na sever Kosova ili negde drugde. Naša je obaveza da im kažemo ne, jer protekle tri godine vojsku nisu formirali samo zbog nas, a neće je formirati", rekao je Stojanović.

Kandidat za poslanika Srđan Popović poručio je da jedino "Srpska lista" može da brani interes srpskog naroda na Kosovu.

"Hajde da ne damo prostora nekima koji zbog ličnog interesa podvode srpski narod zarad para i vlasti, da im ne dozvolimo da ovo što godinama gradimo neko ruši i da nas neko otrgne od naše istorije, tradicije i kulture. Jedino mi imamo podršku Beograda i zajedno sa Aleksandrom Vučićemo možemo da se izborimo za puna prava našeg naroda na Kosovu“, rekao je Popović.

Tokom predizbornog skupa, okupljenima se obratio i gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić koji je rekao da su njihovi protivkandidati svesni da je Srpska lista jedini garant opstanka na Kosovu.

"U nedelju, 11. juna rano ujutru izađite porodično svi na biračka mesta. Pozovimo sve, komšije, drugove, kumove i one koji se razmišljaju da li će da glasaju i one koji su rekli da neće. Da svi, ali baš svi, izađemo na biračka mesta i da pokažemo koliko nas ima. Da napunimo kutije samo sa jednim brojem - 22", rekao je Kostić.

Srpska lista je za učešće na parlamentarnim izborima 11. juna prijavila 20 kandidata.Ostale vesti

Političke stranke mogu potrošiti do 950.633 evra za loklane izbore
Centralna izborna komisija odobrila je na subotnjem sastanku novčana ograničenja potrošnje političkih subjekata za lokalnu izbornu kampanju 17. oktobra. Prema odluci CIK-a, gornja granica rashoda je u iznosu od 950.633 evra.
  • 19.06.2021
Od danas prijava političkih partija za lokalne izbore na Kosovu
Prijava za sertifikaciju političkih partija, koalicija, građanskih inicijativa i nezavisnih kandidata koji žele da učestvuju u Lokalnim izborima na Kosovu biće moguća od danas do 16. avgusta, saopšteno je iz CIK-a.
  • 18.06.2021
Kurti u Beču zahteva priznanje od Srbije i deklaraciju o miru
Kosovski premijer Aljbin Kurti ponovio je na samitu u Beču da bi Kosovo i Srbija trebalo da potpišu zajedničku mirovnu deklaraciju sa opredeljenjem o nenapadanju i naglasio da bi Srbija trebalo da prizna nezavisnost Kosova i suoči se sa prošlošću, prenosi Koha.
  • 18.06.2021
Guterešu i drugi mandat generalnog sekretara UN
Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) izabrala je danas generalnog sekretara UN Antonija Gutereša za drugi petogodišnji mandat, javile su agencije.
  • 18.06.2021
Brnabić: Region frustriran odnosom EU prema proširenju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su se predstavnici zemalja Zapadnog Balkana u Beču složili da se svi osećaju jednako frustrirano kada je reč o evropskim integracijama i odnosa EU prema zemljama regiona, dodajući da nisu uspeli da se dogovore i oko drugih pitanja, poput deklaracije i regionalnih sporazuma.

  • 18.06.2021
Koha: Osmani u Antaliji tražila uklanjanje fusnote
Kosovska predsednica Vjosa Osmani se na jučerašnjem samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi koji je održan u Turskoj usprotivilia zvezdici i fusnoti pored imena Kosova i da je tražila da se oni uklone sa dokumenata koji se usvajaju, piše prištinski list Koha, prenosi Tanjug.
  • 18.06.2021