Vesti
Politika

Srpska lista: Jedino mi imamo podršku Beograda

Srpska lista održala je predizborni skup u Domu kulture u Gračanici i zvanično započela svoju predizbornu kampanju na centralnom Kosovu.
Srpska lista: Jedino mi imamo podršku Beograda
Sa predizbornog skupa (Foto Kim)

U prepunoj velikoj sali gračaničkog Doma kulture nekoliko stotina pristalica podržalo je kandidate Srpske liste. Predizborni skup je počeo intoniranjem himne Republike Srbije.

Kandidat Srpske liste za poslanika Branimir Stojanović ponovio je stav da jedino Srpska lista može da spreči formiranje vojske Kosova.

"Možda će se sutra desiti da vašem detetu, rođaku, komšiji neko navuče uniformu kosovske vojske koju bi da prave, gurne mu pušku u ruke i onda ga drugom puškom tera da ide na sever Kosova ili negde drugde. Naša je obaveza da im kažemo ne, jer protekle tri godine vojsku nisu formirali samo zbog nas, a neće je formirati", rekao je Stojanović.

Kandidat za poslanika Srđan Popović poručio je da jedino "Srpska lista" može da brani interes srpskog naroda na Kosovu.

"Hajde da ne damo prostora nekima koji zbog ličnog interesa podvode srpski narod zarad para i vlasti, da im ne dozvolimo da ovo što godinama gradimo neko ruši i da nas neko otrgne od naše istorije, tradicije i kulture. Jedino mi imamo podršku Beograda i zajedno sa Aleksandrom Vučićemo možemo da se izborimo za puna prava našeg naroda na Kosovu“, rekao je Popović.

Tokom predizbornog skupa, okupljenima se obratio i gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić koji je rekao da su njihovi protivkandidati svesni da je Srpska lista jedini garant opstanka na Kosovu.

"U nedelju, 11. juna rano ujutru izađite porodično svi na biračka mesta. Pozovimo sve, komšije, drugove, kumove i one koji se razmišljaju da li će da glasaju i one koji su rekli da neće. Da svi, ali baš svi, izađemo na biračka mesta i da pokažemo koliko nas ima. Da napunimo kutije samo sa jednim brojem - 22", rekao je Kostić.

Srpska lista je za učešće na parlamentarnim izborima 11. juna prijavila 20 kandidata.Ostale vesti

Vučić: Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će učestvovati u razgovorima sa predstavnicima Kosova koje je za 2. septembar u Vašingtonu zakazao američki izaslanik Ričard Grenel, ali da tamo neće biti lako.

  • 14.08.2020
Hoti potvrdio sastanak u Vašingtonu
Premijer Kosova Avdulah Hoti, potvrdio je da će 2. septembra u Vašingtonu biti održan sastanak sa zvaničnicima Beograda. On je naveo i da će tema razgovora biti ekonomija.
  • 14.08.2020
Predstavnici Beograda i Prištine u Vašingtonu 2. septembra
Lideri Beograda i Prištine sastaće se u Beloj kući 2. septembra, objavio je na Tviteru izaslanik Bele kuće za dijalog Ričard Grenel.
  • 14.08.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020
Dačić: Priština laže, ne želi kompromis
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija bila jasna da želi kompromis u rešavanju kosovskog problema i da želi dijalog, ali "ne prihvata nametanje unapred pripremljenih rešenja".
  • 13.08.2020
Haradinaj kandidat za kosovskog predsednika
Alijansa za budućnost Kosova kandidovaće svog predsednika Ramuša Haradinaja za kosovskog predsednika, ako Hašimu Tačiju bude potvrđena optužnica u Hagu za ratne zločine.
  • 13.08.2020