Vesti
Politika

Srpska lista glasa za demarkaciju?

Posle velikog međunarodnog pritiska da glasa za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom, Srpska lista odlučila da podrži i glasa za taj Zakon.
Srpska lista glasa za demarkaciju?
Poslanici Srpske liste (Foto RTS)

Predstavnici Srpske liste su se juče, kako saznaje TV Klan Kosova,sastali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je pokušavao da ubedi poslanike Srpske liste da podrže ratifikaciju demarkacije.

Srpska lista je, kao "protivuslugu" zatražila od međunarodnih zvaničnika i koalicionih partnera garancije da će Kosovo biti konstruktivno u odnosu na dijalog sa Srbijom u ostvarivanju sporazuma koji su postignuti u Briselu, sa posebnim akcentom za Zajednicu srpskim opština.

Ukoliko Srpska lista bude podržala ratifikaciju demarkacije onda će Skupština Kosova danas imati 88 glasa za i na taj način bi se rešilo pitanje koje je preduslov za proces liberalizacije viza za građane Kosova.Ostale vesti

Hodžić: Podržaću Kurtijevu vladu i kandidaturu Osmanijeve za predsednicu
Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica" koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice, izjavila da će podržati formiranje vlade koju vodi Aljbin Kurti i kandidaturu Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 04.03.2021
Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Petkovićem u Raški
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa institucionalnim i političkim predstavnicima Srba sa Kosova kako bi realizovali dogovore i projekte dogovorene s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Tanjug.
  • 04.03.2021
Stoltenberg: Podržavamo razvoj KBS-a kao snage za civilnu zaštitu
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da NATO podržava razvoj Kosovskih bezbednosnih snaga, ali samo u njihovom prvobitnom mandatu.
  • 04.03.2021
Brnabićeva sa Lajčakom o dijalogu i putu ka EU
Premijerka Srbije Ana Brnabić zahvalila je specijalnom izaslaniku Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku na dobrom i otvorenom sastanku koji su imali u Beogradu.
  • 04.03.2021
Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić, ocenio je da je glavni preduslov dijaloga Beograda i Prištine jednako poštovanje prava i sloboda za sve na Kosovu.
  • 04.03.2021
Konačni rezultati izbora: Samoopredeljenju 49,95 odsto glasova
Centralna izborna komisija objavila je danas konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, koji su održani 14. februara na Kosovu. Prema izveštaju CIK-a, pobednik izbora Pokret Samoopredeljenje osvojio je 49,95 odsto glasova.
  • 04.03.2021