Vesti
Politika

Srpska lista: EU da reaguje na kršenje sporazuma o slobodi kretanja

Srpska lista je najoštrije osudila odluku kosovskih vlasti da ne dozvole direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću da danas obiđe poplavama ugrožena srpska domaćinsktva na Кosovu.
Srpska lista: EU da reaguje na kršenje sporazuma o slobodi kretanja
Predstavnici Srpske liste (Foto arhiva Kim)

Ova partija koja je deo kosovskih institucija poziva Evropsku uniju da hitno reaguje na, kako ističu flagrantno kršenje Briselskog sporazuma ali i "tekovina Evropske unije o slobodi kretanja".

"U trenutku kada se naši građani suočavaju sa strašnim poplavama koje odnose sve ono što su teškom mukom ovi vredni domaćini sticali godinama, i kada zahvaljujući Кancelariji za Кosovo i Metohiju i Vladi Srbije timovi rešavaju urgentne potrebe i probleme u poplavljenim područjima, u Prištini igraju neke političke igre zarad sticanja jeftinih političkih poena u predizbornoj kampanji", navode u Srpskoj listi.

Kažu i da su razočarani ćutanjem međunarodne zajednice koja je, kako navode, najpozvanija da reaguje naprovokacije i kršenje sporazuma. "Pitamo se da li je ovo ćutanje znak odobravanja?", stoji u saopštenju Srpske liste.

Podsetimo, v.d. ministarke spoljnih poslova Meljize Haradinaj Stubla objavila je prethodno da je direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću zabranjen dolazak na Kosovo. Ostale vesti

Tri srpska politička subjekta u trci za poslanike u kosovskoj skupštini
U trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa "Za slobodu, pravdu i opstanak" i Građanska inicijativa "Srpski demokratski savez".
  • 16.01.2021
rDžava Srbija će se boriti na svaki način da pronađe one koji su počinili ubistvo Olivera Ivanovića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 16.01.2021
Ističe rok za predaju izbornih lista
Danas je poslednji dan da politički subjekti predaju svoje liste sa imenima kandidata za poslanike, koji će nakon overe moći da se nadmeću za mesta u Skupštini Kosova.
  • 16.01.2021
“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021