Vesti
Politika

Srpska lista čeka poslednji trenutak za odluku o učešću na izborima

Iako se na terenu ponaša kao u izbornoj kampanji, a njeni predstavnici sve češće borave u opštinama sa srpskom većinom južno od Ibra, Srpska lista još nije potvrdila da li će učestvovati na prevremenim izborima.
Srpska lista čeka poslednji trenutak za odluku o učešću na izborima
Goran Rakić (Foto Kim)

Već drugi put u poslednje dve nedelje, predstavnici ove liste, sa predsednikom Goranom Rakićem na čelu, borave u Gračanici.

Na pitanje novinara kada će predati listu, Rakić odgovora: “Konsultacije su još uvek u toku, preksutra do 12h je zadnji rok za predaju i mislim da ćemo nakon sutrašnjeg dana izaći sa konačnim stavom oko izlaska na ove izbore. Čuli smo predsednika Aleksandra Vučića, čuli smo njegov stav, bili smo u stalnoj vezi sa njim i već u toku sutrašnjeg dana imaćemo svoj konačni stav što se tiče predaje liste“, kaže Rakić.

„Osuđeni smo da živimo jedni pored drugi“

Novinare u Gračanici je interesovao i stav Rakića nakon poslednjih incidenata, međutim, on je odgovorio da je to pitanje treba postaviti svim političkim faktora na Kosovu.

„Mi smo uvek otvoreni za sve i želimo da živimo zajedno, želimo da živimo jedni pored drugih, ne moramo da živimo kao braća ali osuđeni smo da živimo jedni pored drugih. Tako da je ovo pitanje pre svega za međunarodnu zajendnicu i mi postavljamo pitanje međunarodnoj zajednici žašto uporno ćuti na sve incidente koji se dešavaju na prostoru Kosova i Metohije, a naročito incidente koji su upereni protiv Srba“, kazao je Rakić.Ostale vesti

Biber: Vučić nije dobio šta je želeo
Direktor Centra za studije Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber smatra da je apsolutna pobeda predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na izborima "pružila dobar uvid u Srbiju kao nedemokratsku zemlju".
  • 02.07.2020
Hoti uzvraća posetu
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u službenu posetu Tirani.
  • 02.07.2020
Lajčak i Palmer: EU i SAD nisu rivali
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručili su da SAD i EU nisu rivali i da imaju iste ciljeve i vizije za region Zapadnog Balkana.
  • 01.07.2020
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je da uprkos realnim izazovima postoji pozitivna dinamika u odnosima Srbije i SAD koje su, između ostalog i važan partner u procesu postizanja trajnog i prihvatljivog rešenja kosovskog problema.
  • 01.07.2020
Vučić: Niko mi neće naređivati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje uskoro važne posete Beogradu, za koji dan, a sve se one tiču Kosova i Metohije.
  • 01.07.2020
Kosovska vlada formirala Savet eksperata za dijalog sa Beogradom

Savet eksperata za dijalog sa Beogradom biće još jedno telo kojim centralne institucije u Prištini ojačavaju pripreme i unutrašnju organizaciju predstojećeg procesa. Odluka o formiranju saveta doneta je danas na sastanku kosovske vlade.

  • 01.07.2020