Vesti
Politika

Srpska lista čeka poslednji trenutak za odluku o učešću na izborima

Iako se na terenu ponaša kao u izbornoj kampanji, a njeni predstavnici sve češće borave u opštinama sa srpskom većinom južno od Ibra, Srpska lista još nije potvrdila da li će učestvovati na prevremenim izborima.
Srpska lista čeka poslednji trenutak za odluku o učešću na izborima
Goran Rakić (Foto Kim)

Već drugi put u poslednje dve nedelje, predstavnici ove liste, sa predsednikom Goranom Rakićem na čelu, borave u Gračanici.

Na pitanje novinara kada će predati listu, Rakić odgovora: “Konsultacije su još uvek u toku, preksutra do 12h je zadnji rok za predaju i mislim da ćemo nakon sutrašnjeg dana izaći sa konačnim stavom oko izlaska na ove izbore. Čuli smo predsednika Aleksandra Vučića, čuli smo njegov stav, bili smo u stalnoj vezi sa njim i već u toku sutrašnjeg dana imaćemo svoj konačni stav što se tiče predaje liste“, kaže Rakić.

„Osuđeni smo da živimo jedni pored drugi“

Novinare u Gračanici je interesovao i stav Rakića nakon poslednjih incidenata, međutim, on je odgovorio da je to pitanje treba postaviti svim političkim faktora na Kosovu.

„Mi smo uvek otvoreni za sve i želimo da živimo zajedno, želimo da živimo jedni pored drugih, ne moramo da živimo kao braća ali osuđeni smo da živimo jedni pored drugih. Tako da je ovo pitanje pre svega za međunarodnu zajendnicu i mi postavljamo pitanje međunarodnoj zajednici žašto uporno ćuti na sve incidente koji se dešavaju na prostoru Kosova i Metohije, a naročito incidente koji su upereni protiv Srba“, kazao je Rakić.Ostale vesti

Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021
Haradinajeva partija podnela žalbu na odluku CIK-a
Pošto Centralna izborna komisija nije verifikovala listu kandidata, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja podnela je žalbu Izbornom veću za zalbe i predstavke.
  • 23.01.2021
Nisu verifikovane liste Samoopredeljenja, AAK, Nisma...
Članovi CIK-a su na glasanju za verifikovanje liste Samopredeljenja glasali rezultatom pet "za" i pet "protiv". Za verifikovanje je potrebno šest glasova članova CIK-a.
  • 23.01.2021
Dačić: SPS sa Srpskom listom izlazi na kosovske izbore
Na vanrednim parlamentarnim izborima 14. februara na Kosovu tamošnji socijalisti nastupiće zajedno sa Srpskom listom, najavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić posle sastanka s kandidatima za poslanike.
  • 22.01.2021
Sastanak CIK-a o učešću političkih partija
Centralna izborna komisija održaće danas sastanak na kojem se očekuje da donese odluku o sertifikaciji političkih partija zajedno sa listama kandidata, prenosi Gazeta Express.
  • 22.01.2021
Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021