Vesti
Politika

Srpska lista čeka poslednji trenutak za odluku o učešću na izborima

Iako se na terenu ponaša kao u izbornoj kampanji, a njeni predstavnici sve češće borave u opštinama sa srpskom većinom južno od Ibra, Srpska lista još nije potvrdila da li će učestvovati na prevremenim izborima.
Srpska lista čeka poslednji trenutak za odluku o učešću na izborima
Goran Rakić (Foto Kim)

Već drugi put u poslednje dve nedelje, predstavnici ove liste, sa predsednikom Goranom Rakićem na čelu, borave u Gračanici.

Na pitanje novinara kada će predati listu, Rakić odgovora: “Konsultacije su još uvek u toku, preksutra do 12h je zadnji rok za predaju i mislim da ćemo nakon sutrašnjeg dana izaći sa konačnim stavom oko izlaska na ove izbore. Čuli smo predsednika Aleksandra Vučića, čuli smo njegov stav, bili smo u stalnoj vezi sa njim i već u toku sutrašnjeg dana imaćemo svoj konačni stav što se tiče predaje liste“, kaže Rakić.

„Osuđeni smo da živimo jedni pored drugi“

Novinare u Gračanici je interesovao i stav Rakića nakon poslednjih incidenata, međutim, on je odgovorio da je to pitanje treba postaviti svim političkim faktora na Kosovu.

„Mi smo uvek otvoreni za sve i želimo da živimo zajedno, želimo da živimo jedni pored drugih, ne moramo da živimo kao braća ali osuđeni smo da živimo jedni pored drugih. Tako da je ovo pitanje pre svega za međunarodnu zajendnicu i mi postavljamo pitanje međunarodnoj zajednici žašto uporno ćuti na sve incidente koji se dešavaju na prostoru Kosova i Metohije, a naročito incidente koji su upereni protiv Srba“, kazao je Rakić.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020