Vesti
Politika

Srpska lista: Ambasador SAD da predoči jasne dokaze za svoje tvrdnje

Srpska lista je odbacila tvrdnje ambasadora SAD u Prištini o navodnoj umešanosti potpredsednika te organizacije Milana Radoičića u ilegalne aktivnosti i izrazila očekivanje da ambasador za svoje tvrdnje predoči jasne dokaze, a ne paušalne ocene.
Srpska lista: Ambasador SAD da predoči jasne dokaze za svoje tvrdnje
Kosovska Mitrovica (Foto FoNet/Dejan Jeremić)

Ističe se da protiv Radoičića nije pokrenut nikakav sudski postupak u kojem bi se dokazalo ono što je tvrdio ambasador SAD Džef Hovenijer.

"U slučaju našeg potpredsednika, očigledno da Priština i gospodin Hovenijer misle da je moguće nekoga proglasiti krivim bez sudske odluke", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da su građani razumeli da je takva izjava o Radoičiću izrečena sa ciljem pritiska na samog Radoičića, Srpsku listu i srpski narod na severu, u trenutku kada Priština sprovodi jednostrane akcije i "teror nad golorukim narodom" i da te tvrdnje "neće umanjiti odlučnost Srba da opstanu i ostanu na Kosovu".Ostale vesti

Čitaku: Ne širite strah i paniku, neće biti rata na Kosovu
Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku pozvala je da se u javnosti ne šire strah i panika, jer prema njenim rečima, rata na Kosovu neće biti.
  • 08.08.2022
Kurti za RSE: Situacija na severu mogla je da eskalira u oružani sukob
U opštinama na severu Kosovu je 31. jula postojao rizik da situacija preraste u oružani sukob "zbog straha koji je uneo Beograd i zbog planova rađenih u Raškoj i Beogradu". Ovo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao premijer Kosova, Aljbin Kurti.
  • 08.08.2022
Dogovoreno obaranje Vlade Crne Gore?
Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore.
  • 08.08.2022
Kurti: Blokade organizovao Beograd, podržala Rusija
Kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu italijanskom listu La republika (La Repubblica), rekao da blokada puteva prošle nedelje "nije bila spontana već da je to organizovao Beograd uz pomoć Rusije".
  • 08.08.2022
Jakšić: Medijska prodaja Putinovog narativa
Vladimir Putin voli da se oslanja na primere iz prošlosti, od početka ukrajinskog rata koristi jednu njemu dragu istorijsku analogiju: Kosovo i bombardovanje SR Jugoslavije, događaj od koga je, kako kaže, "sve počelo".
  • 08.08.2022
Narodna stranka: Zakazati sednicu o Kosovu
Narodna stranka je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.
  • 08.08.2022