Vesti
Politika

“Srpska” kažnjena zbog predizbornog slogana

Odbor za žalbe i predstavke Centralne izborne komisije Kosova kaznio je Srpsku listu sa 22.000 evra zbog slogana u predizbornom video klipu objavljenom na fejsbuku, prenosi FoNet pisanje prištinskih medija.
“Srpska” kažnjena zbog predizbornog slogana
Predstavnici Srpske na predizbornom skupu (Foto N1)

Žalba, zbog slogana “Glas za Srpsku listu je glas za Srbiju na Kosovu i Metohiji” podneta je 18. oktobra.

U odgovoru na žalbu, Srpska lista je saopštila da nema kontrolu nad fejsbuk profilom na kome je video klip objavljen, ali je Odbor to odbacio jer je klip prenet na zvaničnu Internet prezentaciju Srpske liste i nije sa nje uklonjen.

Iz Srpske liste nisu želeli da komentarišu navode jer im još uvek nije dostavljena odluka Odbora za žalbe i predstavke.Ostale vesti

Danas video samit o odnosima Beograda i Prištine
Video samit o odnosima Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Nemačke i Francuske biće održan danas.
  • 10.07.2020
Vučić: Sa Makronom o tri ključne teme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarao o tri ključne teme - Samitu o Kosovu, bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i budućnosti Evropske unije i Srbije u Uniji.
  • 10.07.2020
Kosovski ministri u prvoj zvaničnoj poseti Preševskoj dolini
Ministarka inostranih poslova i dijaspore Kosova Meliza Haradinaj-Stubla i ministar pravde Kosova Selim Selimi boravili su danas u prvoj zvaničnoj poseti Vlade Kosova opštinama u Preševskoj dolini, na jugu Srbije, objavila je Agencija Anadolija.
  • 09.07.2020
EK: Vučića očekujemo u Briselu, događaji u BG s tim nisu u vezi
Evropska komisija je danas stavila do znanja da "nema razloga da srpski predsednik, Aleksandar Vučić, ne dođe u nedelju u Brisel na obnovu dijaloga Beograd-Priština, jer zbivanja u protekla dva dana u Beogradu nisu povezana s tim sastankom“.
  • 09.07.2020
Skupština nije usvojila Nacrt rezolucije o dijalogu
Poslanici Skupštine Kosova nisu izglasali Nacrt rezolucije Pokreta Samoopredeljenje za dijalog sa Srbijom.
  • 09.07.2020
Stano: Očekujemo nastavak dijaloga, ali ne i presudni dogovor
Portparol EU Peter Stano izjavio je da status kvo koji podrazumeva blokadu dijaloga Beograda i Prištine nije održiv i da je dobro što postoji dogovor obe strane da dođu u Brisel i nastave razgovore.
  • 09.07.2020