Vesti
Politika

Srećko Spasić ponovo u Srpskoj listi

Uprkos brojnim uvredama i optužbama tokom kampanje na poslednjim lokalnim izborima, ali i brojnih optužbi od strane članova Srpske liste, bivši gradonačelnik Klokota Srećko Spasić se vratio u ovu stranku.
Srećko Spasić ponovo u Srpskoj listi
Srećko Spasić (Foto Kim arhiva)

Srećko Spasić je nakon neuspeha njegovog sina Strahinje na prošlim lokalnim izborima, napustio Srpsku listu, pa je utočište pronašao u Samostalnoj liberalnoj stranci.

Danas je odlučio da je napusti, što je medijima obznanio saopštenjem.

"Opštinski odbor Samostalne liberalne stranke na čelu sa predsednikom Srećkom Spasićem je odlučio da jednoglasno podrži jedinstvo srpskog naroda. Poverenje koje je narod pružio Srpskoj listi i njihovi rezultati u očuvanju interesa srpskog naroda su jasni i vidljivi", navodi se između ostalog u saopštenju Srećka Spasića.

Na ovu odluku dojučerašnjeg partijskog kolege još nisu reagovali Liberali, ali jesu ponovni partijski "drugovi".

"Pozdravljamo odluku opštinskog odbora Samostalne liberalne stranke da kolektivno pristupi Srpskoj listi i na taj način postanu deo jedinstvenog političkog korpusa srpskog naroda", navodi se u saopštenju Srpske liste.Ostale vesti

Dačić demantuje da je Srbija obustavila kampanju protiv Kosova
Srbija je pristala da obustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, potvrdili su novinarima diplomatski izvori u Briselu, a prenosi Radio Slobodna Evropa. Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, demantovao je ovu informaciju, navodeći da je u pitanju "velika laž".
  • 04.06.2020
Sporazum: “Pravo ili politika”
Odluka Ustavnog suda Kosova da se nova Vlada može formirati bez raspuštanja skupštine i novih izbora, doneta je u skladu sa dnevno političkim zahtevima na Kosovu, odnosno pokušaj da se manevriše između prava i politike, a u srpskoj zajednici se ona tumači kao pobeda diplomatije SAD-a, istakli su gostujući u emisiji “Sporazum”, profesor Ustavnog prava iz Prištine Riza Smaka, viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlinu Bodo Veber  i programski direktor NVO “Aktiv” Miodrag Marinković.
  • 04.06.2020
Goran Rakić preuzeo dužnost ministra MALS-a
Nakon jučerašnjeg izglasavanja nove Vlade u Prištini, predsednik Srpske liste Goran Rakić preuzeo je dužnost ministra administracije i lokalne samouprave.
  • 04.06.2020
Vučić: Slede veliki pritisci
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje velike pritiske po pitanju rešavanja kosovskog problema i da je važno da Srbija, posle izbora, dobije snažnu vladu.
  • 04.06.2020
Novi premijer i stari problemi: Bez prevoda na srpski

U Prištini je održana prva sednica Vlade Kosova kojom je predsedavao novoizabrani premijer Avdulah Hoti.

  • 04.06.2020
Hoti preuzeo dužnost premijera

Uz počasnu gardu i intoniranje himne, Avdulah Hoti je i zvanično preuzeo dužnost premijera Kosova.

  • 04.06.2020