Vesti
Politika

Srđan Mitrović novi predsednik PO Gnjilane

U privremenom organu Opštine Gnjilane, sa sedištem u Gornjem Kuscu izvršena je primopredaja dužnosti. Za novog predsednika imenovan je Srđan Mitrović.
Srđan Mitrović novi predsednik PO Gnjilane
Srđan Mitrović (Foto Puls)

Mitrovića je na tu funkciju postavila Vlada Republike Srbije na sednici od 11.decembra.

„Od danas kompletna opštinska uprava je u potpunosti funkcionalna i posvećena pružanju usluga građanima“, rekao je za RTV Puls predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane Srđan Mitrović.

Već od ponedeljka, Mitrović najavljuje intenzivne aktivnosti radi usvajanja planova za narednu godinu.

„Naš prvi naredni korak će biti već u ponedeljak, kada ćemo početi sa aktivnostima na formiranju svesrpskog stručnog tima koji će imati zadatak da kreira politiku i konkretne planove za sledeću godinu sa ciljem da Kosovsko Pomoravlje bude adekvatno zastupljeno na nivoima gde se odlučuje o sudbini naših građana, kako pred srpskim, tako i pred prištinskim institucijama“, rekao je Mitrović.

Bivši predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane Zoran Stojković tek je danas novom rukovodstvu predao opštinske pečate, koje je, po sopstvenim rečima, privremeno konfiskovao da bi sprečio eventualne zloupotrebe.

Srđan Mitrović, kadar SPS-a, je i načelnik kosovskopomoravskog okruga.Ostale vesti

Ambasadorka u Savetu Evrope: Zemlje članice promenile mišljenje o Kosovu
Zahtev Kosova za članstvo u Savetu Evrope danas se nije našao na dnevnom redu Komiteta ministara, jer predsedavajući, odnosno ambasadorka Islanda, nije predložila da ta tačka bude stavljena na dnevni red, potvrdila je ambasadorka Misije Srbije u Savetu Evrope Aleksandra Đurović.
  • 01.02.2023
Apel javnih ličnosti za prihvatanje predloga EU za Srbiju i Kosovo

"Ruska agresija na Ukrajinu ubrzala je geostrateška pomeranja i u tom smislu neminovno aktuelizovala kosovsko pitanje. Predlog koji su EU i SAD ponudili Srbiji i Kosovu u cilju konsolidacije situacije na Balkanu rezultat je tih novih okolnosti i potrebe da se region stabilizuje i definitivno orijentiše na evroatlantske integracije", piše u Apelu javnih ličnosti za prihvatanje predloga EU za Srbiju i Kosovo.

  • 01.02.2023
Vučić razgovarao sa Blinkenom o situaciji na Kosovu i dijalogu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Blinkenom o situaciji na Kosovu i Metohiji, evropskom putu Srbije i bilateralnim odnosima Srbije i SAD.

  • 01.02.2023
Vučević: Crna Gora priznala kosovsku nezavisnost uprkos protivljenju 85 odsto građana
Crnogorska vlada je priznala nezavisnost takozvanog Kosova, uprkos tome što je više od 85 odsto građana bilo protiv takve odluke, rekao je danas ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i istakao da bi, kada bi se narod Crne Gore pitao, ta sramna odluka odmah bila povučena.
  • 01.02.2023
Dačić: Važno pričati sa zvaničnicima SAD, njihove ocene bazirane na predrasudama
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je tokom posete SAD da bi bilo dobro da srpska delegacija razgovara sa ljudima iz Kongresa i Stejt departmenta, čiji su predstavnici nedavno bili u Beogradu, o onome što se dešava na Kosovu.
  • 01.02.2023
Milanović: Rusija će kad-tad priznati Kosovo zbog Krima, Srbija joj smeta
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je Kosovo odavno prestalo da bude unutrašnja stvar Srbije koja će morati da ga prizna i ocenio da je Srbija dobrodošla na Zapad, ali da se neke stvari moraju promeniti.
  • 01.02.2023