Vesti
Politika

Srbija poziva interno raseljena lica da glasaju

"Na zahtev naših građana koji žive na Kosovu i Metohiji, Republika Srbija poziva interno raseljena lica iz južne pokrajine, privremeno smeštena u centralnoj Srbiji, da glasaju na predstojećim izborima zakazanim za 17. oktobar", navodi se u video klipu koji je dostupan i na JuTjubu.
Srbija poziva interno raseljena lica da glasaju
Raseljeni iz Kraljeva i okoline kreću na glasanje na Kosovo u februaru 2021. (Printskrin RTV KV)

Kako se dalje navodi u istom klipu, "zainteresovani se do 15. oktobra mogu javiti na broj telefona 0800 201-011".

Porukom "Glasajmo za ostanak i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji!" završava se ovaj materijal u čijoj se pozadini smenjuju kadrovicentralnog Kosova, manastira Gračanica, Pećke patrijaršije, Šar planine...

 

 

Podsetimo, "zainteresovani" isključivo moraju glasati na biračkom mestu u opštini u kojoj imaju prijavljeno prebivalište i to na biračkom mestu gde je lice upisano u Centralni birački registar.

Kako nezvanično saznajemo, za sve zainteresovane će biti organizovan autobuski prevoz do biračkih mesta na Kosovu. Polazak je planiran za rane jutarnje časove u nedelju, 17. oktobra, sa glavne autobuske stanice u svim većim gradovima, izuzimajući Beograd u kome će se kretati od Sava centra, odnosno Niš gde će polazak biti organizovan ispred Super Vera.Ostale vesti

Brnabić: Najvažnije da Priština krene u osnivanje ZSO
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je medijima u Parizu da se o novim predlozima za Kosovo ne može govoriti dok se ne primene već postignuti dogovori, Briselski sporazum i formiranje Zajednica srpskih opština (ZSO), demantujući predsednika Nemačke Franka-Valtera Štajnmajera o prihvatanju francusko-nemačkog predloga.
  • 30.11.2022
CIK prihvatio kandidaturu Arsenijevića
Centralna izborna komisija Kosova (CIK) prihvatila je kandidaturu Aleksandra Arsenijevića iz Građanske inicijative Srpski opstanak za gradonačelnika Severne Mitrovice.
  • 29.11.2022
Rok za prijavu političkih subjekata za izbore SO Zvečan i Leposavić do 2. decembra

Centralna izborna komisija (CIК) saopštila je da je rok za podnošenje prijava za potvrđivanje političkih subjekata i kandidata za učešće na prevremenim izborima za skupštine opština Zvečan i Leposavić počeo 26. novembra i trajaće do 2. decembra.

  • 29.11.2022
Kurti: Srbija želi da izdvoji jedan sporazum, a preostala 32 ignoriše
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je spreman da razgovara o zajednici srpskih opština i pravima Srba na Kosovu, ali ne kao o preduslovu za dijalog, nego kao delu razgovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine na bazi predloga Nemačke i Francuske.
  • 29.11.2022
Tribina: Politika prema Kosovu rezultiraće nestankom Srba

Albanci za srpsku politiku ne postoje, oni nisu priznati kao politički subjekat i kao takvi ne mogu biti sagovornik, ocenili su sinoć u Beogradu učesnici tribine "Da li je moguće misliti na priznanje Kosova ako si Srbin".

  • 29.11.2022
Vučić: Ako je za Kurtija završeno pitanje statusa Kosova, i za mene je
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da povodom nastavka pregovora sa Prištinom "nema previše nade, već ima strah od budućih događaja".
  • 28.11.2022