Vesti
Politika

“Srbija nije dobila zahtev za posetu Tačija”

Nemam nikakve informacije o poseti Hašima Tačija Beogradu i o tome sam saznao iz medija, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i dodao da Srbija nije dobila nikakav formalan zahtev za odobravanje takve posete.
“Srbija nije dobila zahtev za posetu Tačija”
Ivica Dačić (Fot forum-srbija.com)

Dačić je u izjavi novinarima u Beogradu rekao da skup na kome bi, kako pišu mediji, trebalo da učestvuje i Hašim Tači ne organizuje država već nevladin sektor i da on, kao
ministar spoljnih poslova Srbije, na njemu neće učestvovati.

Ja sam rekao da neću da učestvujem na tom skupu, rekao je Dačić i dodao da iza toga ne stoji država.

Jedno je takav skup organizovati u Briselu, a drugo u Beogradu, ocenio je Dačić i naglasio da se o tako ozbiljnom pitanju, kao što je poseta Tačija Beogradu, ne može odlučivati bez učešća države.Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023