Vesti
Politika

"Srbi sa Kosova žele brz oporavak Trampu"

Nakon što se svetom prenela vest da je predsednik SAD Donald Tramp zaražen koronavirusom usledile su reakcije. Brz oporavak Trampu su, bar po tvrdnjama Marka Đurića, poželili i Srbi sa Kosova.

Tramp (Foto CBS News)

Tramp i njegova supruga Melanija su pozitivni na virus kovid-19. Ova vest odjeknula je jutros, pa su reakcije počele da pristižu i iz Srbije i sa Kosova.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da "Srbi sa Kosova žele predsedniku SAD Donaldu Trampu brz oporavak od korona virusa".

"Srbi sa Kosova i Metohije žele brz i lak oporavak predsedniku SAD Donaldu Trampu i prvoj dami SAD Melaniji Tramp", poručio je Đurić u svom tvitu u ime srpskog naroda na Kosovu.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je dobro zdravlje i snagu predsedniku SAD Donaldu Trampu i prvoj dami SAD Melaniji Tramp, koji su zaraženi korona virusom.

"Nadam se vašem brzom oporavku kako biste nastavili dobar posao i iščekujem nastavak naše snažne saradnje u tome da učinimo svet boljim i sigurnijim mestom", poručio je Vučić na Tviteru.Ostale vesti

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj, kazao je da sporazum između Beograda i Prištine treba tražiti u okvirima evropske perspektive.
  • 01.12.2020
EU: Sporazumi Beograda i Prištine moraju se poštovati i sprovoditi
"Kontinuirana strateška posvećenost Kosova evropskom putu i dijalogu sa Srbijom uz pomoć EU, glavne su pozitivne odluke procesa evrointegracija Kosova" navodi se u zajedničkoj izjavi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Kosova EU i predstavnika vlade Kosova. Takođe, učesnici sastanka saglasini su da se svi prethodni sporazumi Beograda i Prištine moraju poštovati i primeniti.
  • 30.11.2020
Komandant KFOR-a: Bez smanjenja broja vojnika u dogledno vreme
Trenutno nema plana za ograničavanje mandata i snage trupa KFOR-a. Sve trupe iz zemalja koje čine KFOR su posvećene da doprinesu osobljem i potpuno sposobnim jedinicama u skladu sa trenutnim brojevima, rekao je za RTV Kim novoimenovani komadant ove vojne misije na Kosovu general-major Franko Federići.
  • 30.11.2020
„Očekivana pobeda Milana Radojevića“
Za razliku od prethodnih izbornih kamapanja u Severnoj Mitrovici, na poslednjoj nije bilo vređanja, ni „teških reči“ upućenih protivkandidatima. Od jedne stvari se ipak nije odustalo, a to je kolektivno glasanje članova Srpske liste.
  • 30.11.2020
Milunović čestitao Radojeviću i poručio mu da se bavi gradskim problemima
Dan nakon izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice, jedan od kandidata za ovu poziciju, Dušan Milunović kaže da borba nije bila jednostavna. Ipak, čestitao je pobedu Milanu Radojeviću iz Srpske liste i poručio mu da se više bavi gradom, a ne visokom politikom kao njegov prethodnik.
  • 30.11.2020
CIK: Novi gradonačelnik u Severnoj Mitrovici Milan Radojević
Predsednica Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Daka je objavila da su, prema preliminarnim rezultatima na izborima za gradonačelnike Podujeva i Severne Mitrovice, pobedili Špetim Bulići u Podujevu i Milan Radojević u opštini Severna Mitrovica. 
  • 29.11.2020