Vesti
Politika

"Srbi praštaju, ali ne zaboravljaju"

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Željko Jović položio je vence na spomen obeležja palim borcima u Zvečanu, kao i mestu Žerovnica.
Željko Jović(Foto blic.rs)

On je, povodom obeležavanja 20 godina od početka NATO agresije na SRJ, poručio da smo narod koji prašta, ali i ne zaboravlja.

Jović je prethodno razgovarao sa porodicama stradalih u NATO agresiji i od ruku albanskih terorista, a nakon polaganja venca u Zvečanu rekao da to obeležje samo po sebi dovoljno govori, ali je suština u tome što to nije jedino takvo znamenje stradalima, jer, naglasio je, nema mesta, grada, sela, u Srbiji gde takvih spomenika nema.Ostale vesti

„Nema spremnosti da se stvore uslovi da Srbi žive bolje“
Na Kosovu postoje dva ključna problema kada je u pitanju položaj srpske zajednice, a to su po mišljenju Nedžemdina Spahiua - „nesposobnost većinske zajednice da integriše srpsku zajednicu i insistiranje Beograda da se Srbi ne integrišu u kosovsko društvo“. Nenad Rašić pak smatra da je najveći problem to što „neko drugi upravlja našim životima“.
  • 27.02.2020
Sporazum: Reanimacija dijaloga

U novoj emisiji Sporazum, gostovali su novinar iz Beograda Đorđe Vlajić i profesor političkih nauka Nedžemedin Spahiju. Saglasni su da “evropska priča” gubi podršku među Srbima i Albancima i da je potrebno da se Brisel, sa više energije i pažnje, posveti rešavanju otvorenih pitanja na Balkanu.

  • 27.02.2020
Pompeo: Očekujemo da Priština ukine taksu
Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da SAD očekuju da će Kosovo ukinuti taksu na srpsku robu, prenosi Ljajmi.
  • 27.02.2020
Tači sa Pompeom i Norkvistom o dijalogu i bezbednosti
Tokom svoje posete Vašingtonu predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i zamenikom sekretara odbrane SAD-a Dejvidom Norkvistom.
  • 27.02.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da posle ukidanja taksi očekuje strahovite pritiske na Srbiju i da je pitanje trenutka kada će se od Srbije tražiti da de fakto ili de jure prizna Kosovo, sa ciljem "da ga ubace u UN".
  • 26.02.2020
Neposredno nakon što je u medijima objavljen dopis kosovskog premijera Aljbina Kurtija o nalazima njegovog pravnog tima u vezi sa, kako je to navedeno, tajnim sporazumom koji je Tači potpisao 2013. godine, sa tadašnjim šefom NATO-a o tome da NATO ima apsolutno pravo veta nad odlukom da li će dopustiti dolazak KBS trupa na sever ili ne, Kurti je održao i konferenciju za medije.
  • 26.02.2020