Srbi ne odustaju od ZSO, niti od života na KiM

Zajednica srpskih opština (ZSO) nije političko, već životno pitanje i Srbi na Kosovu i Metohiji nikada neće odustati od nje, niti od života na KiM, poručeno je danas sa skupa u Kosovskoj Mitrovici u organizaciji Srpske liste, a povodom 2000 dana od kako je Priština preuzela obavezu da formira ZSO, a Evropska unija to garantovala svojim potpisom.

Podeli ovaj članak sa:
 • Skup u Kosovskoj Mitrovici (Foto Kontakt)

Predsednik Srpske liste Goran Rakić istakao je obraćajući se okupljenima da je formiranje ZSO na najbolji način pokazalo svo licemerje politike nad srpskim narodom.

On je upitao koliko još dana i godina treba da prođe pa da neko u Prištini čuje glas iz Brisela tj. da Brisel natera Prištinu da ispuni dogovor, ili da se Priština ‘smiluje’ i sama ispuni svoje obaveze.

“Mi od formiranja ZSO nikada nećemo odustati, ali kada se sve sabere, više je nego jasno da u ovim okolnostima Albanci to neće uraditi i za to imaju podršku dela međunarodne zajednice. To je onaj uslovni refleks da čim je nešto dobro za Srbe, to onda Albanci po pravilu sputavaju. Mi od odbrane istine i naših prava ne možemo i ne smemo odustati, jer bi to značilo odustajanje od prava svih nas da opstanemo i ostanemo svoji na svome. Poručujemo i Briselu i Prištini: Možete kako hoćete, a dokle ćete, to ćemo videti” – poručio je Rakić, koji je i gradonačelnik Severne Mitrovice.

 

Ostale vesti

 • "Takse ostaju, za izbore nisam spreman"

  Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj ne odustaje od stava da takse na srpsku robu neće biti ukinute sve dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost, ali je priznao i da nije spreman da ide na vanredne izbore.

 • EU: Rešenje mora biti održivo i realno

  EU: Rešenje mora biti održivo i realno

  Rešenje za odnose Beograda i Prištine mora da bude održivo, zasnovano na uzajamnoj saglasnosti, u skladu sa međunarodnim pravom i pravom EU, poručila je portparolka EU Maja Kocijančič, reagujući na izjavu Ivice Dačića o razgraničenju kao zvaničnoj ponudi Beograda.

 • Arifi: Mogerinijeva podržala Beograd

  Arifi: Mogerinijeva podržala Beograd

  Šef kabineta premijera Kosova Avni Arifi, optužio je šeficu evropske dilomatije Federiku Mogerini da se uslovljavanjem nastavaka dijaloga stavila na stranu Beograda.

 • Đurić: Priština se ruga Trampovim zahtevima

  Đurić: Priština se ruga Trampovim zahtevima

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da se vlast u Prištini ruga zahtevima koje je predsednik SAD Donald Tramp izneo u svom pismu u kojem je, kako kaže, nedvosmisleno zatražio od Prištine da ukine takse.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane