Srbi ne odustaju od ZSO, niti od života na KiM

Zajednica srpskih opština (ZSO) nije političko, već životno pitanje i Srbi na Kosovu i Metohiji nikada neće odustati od nje, niti od života na KiM, poručeno je danas sa skupa u Kosovskoj Mitrovici u organizaciji Srpske liste, a povodom 2000 dana od kako je Priština preuzela obavezu da formira ZSO, a Evropska unija to garantovala svojim potpisom.

Podeli ovaj članak sa:
 • Skup u Kosovskoj Mitrovici (Foto Kontakt)

Predsednik Srpske liste Goran Rakić istakao je obraćajući se okupljenima da je formiranje ZSO na najbolji način pokazalo svo licemerje politike nad srpskim narodom.

On je upitao koliko još dana i godina treba da prođe pa da neko u Prištini čuje glas iz Brisela tj. da Brisel natera Prištinu da ispuni dogovor, ili da se Priština ‘smiluje’ i sama ispuni svoje obaveze.

“Mi od formiranja ZSO nikada nećemo odustati, ali kada se sve sabere, više je nego jasno da u ovim okolnostima Albanci to neće uraditi i za to imaju podršku dela međunarodne zajednice. To je onaj uslovni refleks da čim je nešto dobro za Srbe, to onda Albanci po pravilu sputavaju. Mi od odbrane istine i naših prava ne možemo i ne smemo odustati, jer bi to značilo odustajanje od prava svih nas da opstanemo i ostanemo svoji na svome. Poručujemo i Briselu i Prištini: Možete kako hoćete, a dokle ćete, to ćemo videti” – poručio je Rakić, koji je i gradonačelnik Severne Mitrovice.

 

Ostale vesti

 • Stefanović: Netačne tvrdnje Prištine o Interpolu

  Stefanović: Netačne tvrdnje Prištine o Interpolu

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su apsolutno netačne tvrdnje prištinskih zvaničnika da su se skoro svi učesnici rasprave na sednici Izvršnog komiteta Interpola založili da se zahtev razmatra na Generalnoj skupštini i da predstavljaju pritisak na članove Izvršnog komiteta i to u trenutku dok sednica još traje.

 • U Sporazumu večeras Augustin Paljokaj

  U Sporazumu večeras Augustin Paljokaj

  U novoj emisiji Sporazum koja je večeras na programu od 21 čas u intervjuu sa dopisnikom Koha ditore i zagrebačkog Jutarnjeg lista Augustinom Paljokajem govorimo o mogućnostima za postizanje sveobuhvatnog sporazuma između Prištine i Beograda u svetlu nedavno održanih evropskih izbora.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane