Vesti
Politika

"Sprečio sam podelu Kosova i sačuvao suverenitet"

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je na sastanku sa predstavnicima Alijanse za budućnost Kosova, da je sprečio podelu i sačuvao suverenitet.
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

On je istakao da su neki u dijalogu sa Srbijom predali suverentitet zemlje, ne dobivši ništa zauzvrat, preneli su prištinski mediji.

"Rekli su mi da je podela Kosova gotova stvar i da je sporazum već potpisan. Kazali su mi da moramo nešto da damo i pitali šta će nam neka brda na severu", kazao je Haradinaj.

"Ako je za nekoga to što sam, posle toliko lobiranja i potrošenog novca zaustavio proces podele Kosova mala stvar, istorija će dokazati da je to bio veliki poduhvat", dodaje Haradinaj.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021