’’Sporazum’’: Potrebno resetovanje dijaloga

Specijalna emisija iz ciklusa "Sporazum" večeras će biti emitovana na programu televizija Mir, Kim, Herc, Puls i TV Mitrovica. Gosti su Bodo Veber iz Berlinskog saveta za politku demokratizacije, politički analitičar iz Beograda Dušan Janjić i književnik i publicista Veton Suroi.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa konferencije u Draču (Foto Kim)
  • Ilustracija (Foto printskrin)

U emisiji se razmatra aktuelna društvena i politička situacija uoči najavljenog susreta Prištine i Beograda u Parizu, do kojeg dolazi na osnovu inicijative francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Gosti emisije posebno analiziraju moguća rešenja nakon odustajanja od politike razgraničenja, odnosno korekcije granica i raspravljaju o tome da li je potreban "Ahtisari plus" u smislu ostvarivanja prava srpske zajednice na Kosovu i nadležnosti načelno dogovorene Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom. Procenjuju da će dijalog Beograda i Prištine biti „resetovan“ i da će se strane vratiti pregovaračkom procesu tražeći rešenja u interesu građana.

Emisija je snimljena u Draču, tokom konferencije pod nazivom „Kako civilizovati pregovore“ u organizaciji Kosovske fondacije za otvoreno društvo.

Sporazum je na programu večeras, 19. juna od 21 čas.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane