Špend Ahmeti podneo ostavku na mesto predsednika SDP

Predsednik Socijaldemokratske partije Špend Ahmeti podneo je ostavku na ovu funkciju i na svom Fejsbuku napisao, "budući da je od izbora 6. oktobra prošlo više od dva meseca, mi smo kao Socijaldemokratska stranka imali vremena da procenimo izborni rezultat i dogovorili smo se da ne upiremo prstom ni u koga pojedinačno, jer smo svi bili odgovorni za odluke za koje verujemo da su razumne i pravične".

Podeli ovaj članak sa:
  • Špend Ahmeti (Foto arhiva Kim)

“Naravno, najveća odgovornost je na meni kao lidera stranke. Kako ne bih tražio odgovornost od bilo koga pojedinačno, kao predsednik zatražio sam sastanak Skupštine SDP-a kao najvišeg tela za donošenje odluka u stranci” napisao je Ahmeti.

Objasnio je da “budući da Statut SDP-a zahteva da se izbori održavaju nakon nacionalnih izbora za Skupštinu Kosova, danas sam zatražio od Skupštine SDP-a da održi vanredne izbore za sve stranačke strukture počevši od predsednika. To nam omogućava kolektivno promišljanje i preuzimanje odgovornosti kao stranke”.

Ovaj predlog je jednoglasno odobren i od danas će SDP imati novog predsednika i novi Odbor koji će glasati o novom rukovodstvu i drugim rukovodećim pozicijama u stranci.

"Takođe vas obaveštavam da sam odlučio da se ne kandidujem za nijedno mesto u stranci. Prvo kao preuzimanje odgovornosti za izborni rezultat, ali glavni razlog je moja glavna i jedina posvećenost Opštini Priština".

"Od sada pa do kraja mandata u Opštini Priština neću se dalje angažovati ni u jednoj drugoj instituciji koja će se u potpunosti fokusirati na ispunjenje obećanja datih u 2017. godini".

"Kosovu je potrebna istinska i snažna opozicija bez obzira ko je u vladi. Uveren sam da SDP ima dovoljno ljudi i stručnog osoblja koji će ih voditi u sledećim izazovima u rešavanju socijalnih problema, pružanju socijaldemokratskih rešenja i praćenju vlade. Želim vam uspeh u sledećim izazovima novom predsedniku I u novim upravnim telima. Za mene, socijaldemokratija ostaje jedini način rešavanja socijalnih problema” napisao je Ahmeti na kraju posta na Fejsbuku.

Dardan Molićaj novi predsednik SDP-a

Novi predsednik Socijaldemokratske partije od danas je Dardan Molićaj koji je izabran posle ostavke Špenda Ahmetija na tu funkciju.

Molićaj je, iza zatvorenih vrata izabran sa 83 posto glasova od 227 prisutnih delegata, i bio je jedan od pet kandidata, piše KTV, prenosi Klan Kosova. On je odbio da razgovara sa novinarima nakon izbora.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane