Vesti
Politika

Specijalni sud do 26. maja

Specijalni sud za ratne zločine koje je počinila OVK biće formiran tokom maja, najverovatnije pre 26. za kada je zakazana sednica Savet bezbednosti UN, izjavili su međunarodni izvori u Prištini za portal Gazeta Blic.
Specijalni sud do 26. maja
Priština (Foto arhiva Kim)

Prema tim izvorima o Specijalnom sudu će se glasati na sednicama Skupštine Kosova između 21. i 25 maja.

"Specijalni sud će biti formiran pre 26. maja, za kada je zakazana sednica SB UN. Liderima Kosova stavljeno je do znanja da odluku o osnivanju suda treba doneti pre tog datuma. Najverovatniji datumi glasanja su između 21. i 25 maja", rekao je izvor portala.

Specijalni sud će suditi za zločine bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, navedene u izveštaju Saveta Evrope iz
2011. godine.Ostale vesti

U Prištinu stiže Lajčak
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak počinje danas trodnevnu posetu Kosovu.
  • 01.03.2021
Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021