Vesti
Politika

Specijalne jedinice KP povluke se sa Jarinja i Brnjaka

Nakon zastoja od nekoliko sati, završeno je povlačenje pripadnika specijalne jednice Kosova sa Jarinja i Brnjaka. 
Specijalne jedinice KP povluke se sa Jarinja i Brnjaka
Povlačenje specijalnih jedinica sa Jarinja (Foto Printskrin)

Specijalne jedinice kosovske policije Rosu su se, posle 13 dana, danas oko 14.30 povukle sa prelaza Jarinje, u skladu sa dogovorom u vezi sa registarskim tablicama vozila koji je postignut 30. septembra u Briselu. Nešto kasnije jedinice Rosu napustile su i Brnjak i krenule ka svojoj bazi.

Kako je predviđeno sporazumom postignutim u Briselu između Kosova i Srbije o registarskim tablicama, barikade na Jarinju i Brnjaku su uklonjene.

Povučena je i specijalna jedinica kosovske policije, čime je oslobođen prostor za delovanje KFOR -a.

Vozila KFOR-a raspoređena su na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Po tački 2 sporazuma iz Brisela, od 4. oktobra u 8:00 časova stupa na snagu režim nalepnica koji će obuhvatiti državne elemente na registarskim tablicama Kosova i Srbije.

I Kosovo i Srbija će od ponedeljka koristiti nalepnice umesto da izdaju probne tablice.Ostale vesti

Nakon Prištine, Lajčak i u Beogradu
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak posetiće Beograd od 29. juna do 1. jula, saopštila je danas mreža EU info.
  • 28.06.2022
Lajčak: Rešavanje pitanja nestalih ostaje hitno

Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je na Tviteru da je posetio Resursni centar za nestala lica u Prištini i naveo da je hitno rešavanje sudbine više od 1.600 ljudi.

  • 28.06.2022
Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022
Kurti sa Lajčakom o vrednostima i svrsi dijaloga
Na sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka je bilo reči o dosadašnjem napretku, konstruktivnom pristupu tokom procesa dijaloga u Briselu, principima, vrednostima i svrsi ovog procesa, saopšteno je medijima.
  • 27.06.2022