Vesti
Politika

Specijalne jedinice KP povluke se sa Jarinja i Brnjaka

Nakon zastoja od nekoliko sati, završeno je povlačenje pripadnika specijalne jednice Kosova sa Jarinja i Brnjaka. 
Specijalne jedinice KP povluke se sa Jarinja i Brnjaka
Povlačenje specijalnih jedinica sa Jarinja (Foto Printskrin)

Specijalne jedinice kosovske policije Rosu su se, posle 13 dana, danas oko 14.30 povukle sa prelaza Jarinje, u skladu sa dogovorom u vezi sa registarskim tablicama vozila koji je postignut 30. septembra u Briselu. Nešto kasnije jedinice Rosu napustile su i Brnjak i krenule ka svojoj bazi.

Kako je predviđeno sporazumom postignutim u Briselu između Kosova i Srbije o registarskim tablicama, barikade na Jarinju i Brnjaku su uklonjene.

Povučena je i specijalna jedinica kosovske policije, čime je oslobođen prostor za delovanje KFOR -a.

Vozila KFOR-a raspoređena su na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Po tački 2 sporazuma iz Brisela, od 4. oktobra u 8:00 časova stupa na snagu režim nalepnica koji će obuhvatiti državne elemente na registarskim tablicama Kosova i Srbije.

I Kosovo i Srbija će od ponedeljka koristiti nalepnice umesto da izdaju probne tablice.Ostale vesti

Kurti: Stav po pitanju Visokih Dečana poznat
Premijer Kosova Aljbin Kurti nije odgovorio novinarima na pitanje da li je sa ambasadorima zemalja članica Kvinte na sastanku pre četiri dana razgovarao o njihovom o ponovljenom pozivu da se poštuje odluka Ustavnog suda u vezi sa imovinom manastira Visoki Dečani.
  • 06.12.2021
Eskobar u Severnoj Makedoniji
Zamenik pomoćnika američkog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar boravi u jednodnevnoj poseti Severnoj Makedoniji, gde je sa predsednikom Stevom Pendarovskim razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o situaciji u regionu.
  • 06.12.2021
’’Ne postoji spremnost Prištine i Beograda’’
Malo je verovatno da će se ubrzo organizovati nova runda dijaloga Srbije i Kosova na najvišem političkom nivou. Zvaničnici Evropske unije (EU) upuċeni u proces smatraju da u ovom trenutku ne postoji spremnost Prištine i Beograda da se konstruktivno angažuju u ovom procesu.
  • 06.12.2021
Milanović na Kosovu tokom Badnje večeri sa pripadnicima hrvatske vojske
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović boraviće u zvaničnoj poseti Kosovu uoči Božića i provesti Badnje veče sa pripadnicima hrvatske vojske angažovanim u okviru Kfora, potvrdio je Milanovićev kabinet, a vest o njegovoj poseti objavili su prištinski mediji najavljujući i susrete s kosovskim čelnicima.
  • 06.12.2021
Poslanici Srpske liste nisu ustali dok je trajao minut ćutanja za Boba Dola
Sednica Skupštine Kosova počela je minutom ćutanja povodom smrti bivšeg američkog senatora Boba Dola, javlja Kosova press.
  • 06.12.2021
Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021