"Španija neće menjati svoj stav po pitanju KiM"

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Španije Raulom Bartolomeom Molinom koji je potvrdio da Španija neće menjati svoj stav po pitanju KiM i da će nastaviti da pruža nedvosmislenu podršku evrointegracijama Srbije.

Podeli ovaj članak sa:
  • Raul Bartolomeo Molin i Ana Brnabić (Foto Tanjug)

Premijerka i španski ambasador su razgovarali o bilateralnim odnosima dve zemlje i mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje.

Srbija će uvek biti iskren prijatelj Španije i zalagati se za održavanje čvrstih i stabilnih odnosa i tradicionalnog prijateljstva dva naroda, poručila je Ana Brnabić i zahvalila Španiji na principijalnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ambasador Molina je potvrdio da Španija neće menjati svoj stav po pitanju KiM i da će nastaviti da pruža podršku u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije.

Naglasio je da će Španija istovremeno nastaviti da pruža nedvosmislenu podršku evrointegracijama Srbije, koju smatra važnim činiocem regionalne stabilnosti i pouzdanim partnerom Evropske unije.

Premijerka je ocenila da su politički odnosi Srbije i Španije na izuzetno visokom nivou, a da su se nakon uvođenja direktnih avio-linija Beograda sa Madridom i Barselonom stekli dobri uslovi za intenziviranje ekonomske saradnje naših zemalja.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, ambasador Molina je istakao da je prvi korak susret privrednih komora Srbije i Španije, planiran za ovu godinu. To će, prema njegovim rečima, biti dobra prilika da se srpske kompanije predstave španskom tržištu i mogućnost privrednicima iz Španije da upoznaju srpsko tržište i uslove za investiranje u Srbiji.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane