Vesti
Politika

Solomon: Nedovoljno razloga za ukidanje pritovora Ivanoviću

Odbrana sa slobode Oliveru Ivanoviću nije omogućena jer je predsednica Sudskog veća Roksana Komša zaključila da njegova odbrana nije pružila dovoljno razloga za ukidanje pritvora, kaže za RTV Kim portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon.
Solomon: Nedovoljno razloga za ukidanje pritovora Ivanoviću
Dragana Nikolić Solomon (Foto Kim)

Solomon je izjavila da je predsednica Sudskog veća zahtev odbrane Olivera Ivanovića odbacila kao neosnovan.

„Po njenom mišljenju odbrana nije pružila  nikakve razloge koji bi opravdali ukidanje pritovra ili zamenu blažom merom. Po mišljenju predsednice Suda, nije došlo do značajnih pomaka u okolnostima sudskog postupka i još uvek postoji bojazan od bekstva ili uticanja na svedoke. Moram da vas podsetim i da Tužilaštvo još uvek nije do kraja izvelo svoj postupak i ima više svedoka koje sud treba da sasluša“.

Dragana Nikolić Solomon nije želela komentariše održavanje današnjih protesta ispred Euleksa u Prištini i Kosovskoj Mitrovici, kao ni tvrdnje koje su se čule na protestima da je Oliver Ivnović politički zatvorenik i da se njegovim pritvaranjem pravi balans zbog formiranja Specijalnog suda.  

Kakav će odgovor Euleksa biti na novi zahtev za Ivanovićevu odbranu sa slobode koji je danas upućen, portparolka misije ne može da predvidi, ali je kazala da „odluke po pitanju ukidanja ili produžetka pritvora donose na sudu a ne na sudu javnog mnjena“.Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023