Vesti
Politika

Soldatović Manojlović: Pokušaj ubistva u Gotovuši zahteva najoštrije kažnjavanje

Članica Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju ispred Demokratske stranke Tatjana Soldatović Manojlović osudila je ranjavanje dečaka i mladića u Gotovuši kod Štrpca.
Soldatović Manojlović: Pokušaj ubistva u Gotovuši zahteva najoštrije kažnjavanje
Tatjana Soldatović Manojlović (Foto nspm)

"Pokušaj ubistva dva srpska dečaka u Gotovuši, nadomak Štrpca, za svaku je osudu, najoštrije kažnjavanje počinioca, ali i imperativno reagovanje svih međunarodnih činilaca".

Kako navodi, ovo zlodelo nije izolovan slučaj, te je podsetila na zločin u Goraždevcu gde su takođe deca bila žrtve napada, ali ni zločin u Starom Gracku kod Lipljana gde su ubijeni srpski žeteoci.

"Ne sme se zaboraviti da do danas počinioci nisu otkriveni i procesuirani i da se o zločinima uglavnom ćuti, osim o tužnim godišnjicama, kada na to podseća srpska strana".

Kako kaže, one koji žmure nad činjenicom da su Srbi na Kosovu i Metohiji najobespravljenija grupacija u Evropi, nije suvišno pitati kakva bi se odmazda sprovela da je, nekim slučajem,obrnuta situacija?

"Kakva bi se hajka digla i kojih razmera na narod koji se decenijama stigmatizuje sa svih strana?", navodi poslanica DS-a.

Smatra da je krajnje je vreme da se prestane sa dvostrukim aršinima i da međunarodni faktori, duboko involvirani u složeni proces pregovora između Beograda i Prištine, prestanu da žmure nad patnjom Srba na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova
Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona Mitrovica Sever, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 20.03.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastanku u subotu u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.

  • 20.03.2023
„Albanci su ostavljeni na kiši“: Nemačka štampa o pregovorima u Ohridu
Da li je Srbija u Ohridu de fakto priznala Kosovo i ko je tu napravio veće ustupke? To razmatra štampa na nemačkom.
  • 20.03.2023
Makleod: Srbija i Kosovo dogovorom u Ohridu napravili hrabar korak napred

Ambasadorka Velike Britanije u Beogradu, Šan Makleod, izjavila je danas da su lideri Srbije i Kosova napravili hrabar i značajan korak napred postizanjem dogovora u subotu u Ohridu.

  • 20.03.2023
Kurti u četvrtak pred poslanicima o sastanku u Ohridu
Kosovski premijer Aljbin Kurti govoriće pred poslanicima Skupštine Kosova o sastanku održanom u Ohridu prošlog vikenda. 
  • 20.03.2023
Eskobar: Dogovor pravno obavezujuć, fokusiranje na potpis nepotrebno

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da su u Ohridu Srbija i Kosovo postigli pravno obavezujući dogovor i da je fokusiranje na potpisivanje sporazuma nepotrebno.

  • 20.03.2023