Vesti
Politika

Sofija: Vučić razgovarao sa Tačijem o nastavku dijaloga

Na marginama Samita lidera Zapadnog Balkana i EU u Sofiji, danas su se odvojeno sastali predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači.
Sofija: Vučić razgovarao sa Tačijem o nastavku dijaloga
Tači, Mogerini, Vučić (Foto EK)

Predsednik Srbije je rekao da je razgovarao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem o tome kada će biti nastavljen dijalog u Briselu.

Vučić i Tači su se sastali na marginama Samita lidera zemalja Zapadnog Balkana i EU.

Predsednik Srbije je, u izjavi novinarima, rekao da često razgovara sa Tačijem jer je uvek bolje razgovarati nego činiti bilo šta što bi bilo loše po srpski i albanski narod.

Dodao je da nije drago ni Tačiju, a ni da ni on nije preterano radostan kada mora da razgovara sa njim, ali je da je to njihov posao.

"Razgovarali smo o tome kada da nastavimo dijalog u Briselu, kako i na koji način da pokušamo da rešimo istorijski sukob Srba i Albanaca", naglasio je Vučić.Ostale vesti

Hoti saopštio imena ministara iz redova DSK
Kandidat za novog premijera Kosova Avdulah Hoti predstavio je listu imena koje je za svoje ministre u novoj kosovskoj vladi predložio Demokratski savez Kosova (DSK), javila je Koha.
  • 02.06.2020
Grenel podneo ostavku na mesto ambasadora SAD u Berlinu
Američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel podneo je ostavku na tu funkciju, saopštila je danas ambasada SAD u Berlinu, prenosi Beta.
  • 02.06.2020
Lajčak dobio podršku svih članica EU za nastavak dijaloga
Specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak dobio je podršku svih 27 članica Evropske unije za nastavak dijalog između Beograda i Prištine.
  • 02.06.2020
Sutra izjašnjavanje poslanika o novoj vladi
Za sutra u 11:00 časova zakazana je sednica Skupštine o izglasavanju nove vlade, odlučeno je na današnjem sastanku Predsedništva.
  • 02.06.2020
Ulazak na Kosovo omogućen svima, uz medicinske procedure
Iz Kosovske policije demantovali su vesti koje su juče objavili pojedini mediji sa severa Kosova da građanima sa prebivalištem u Srbiji nije dozvoljen ulazak na Kosovo, već samo licima koji imaju kosovska dokumenta ili dokumenta Policijskih uprava gradova na Kosovu koje su smeštene u centralnoj Srbiji.
  • 02.06.2020
Dačić i Godfri razočarani merama Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
  • 01.06.2020