Vesti
Politika

SO na severu o izmenama statuta

U četiri opštine na severu Kosova će biti održavane sednice na kojima će odbornici odlučivati o izmenama teksta statuta koje su ranije usvojili.
SO na severu o izmenama statuta
Kosovska Mitrovica (Foto KIM)

Predsednik SO Zubin Potok Nemanja Jakšić rekao je za agenciju Beta da će odbornici u ovoj opštini odlučivati o ispravkama tehničkih, pravopisnih i jezičkih grešaka koje su uočene u tekstu statuta.

"Mi nismo zvanično obavešteni kada ističe rok da Priština usvoji naš statut, ali mislim da je to večeras u ponoć", rekao je Jakšić i dodao da ukoliko Ministarstvo za lokalnu samoupravu smatra da statuti nisu validni može da ih tuži sudu.

I u Zvečanu će danas u 15 časova biti održana peta redovna sednica SO na kojoj će odbornici odlučivati o jezičkim, pravopisnim i tehničkinm ispravkama Statuta. Biće imenovan i zamenik gradonačelnika za zajednice.Ostale vesti

Oko pola miliona evra za organizaciju i održavanje izbora na severu Kosova
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je kazao za Kohu da oko 500.000 evra koštaju priprema i održavanje vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.
  • 28.03.2023
Grčka pozdravlja dogovor iz Ohrida, ali ne menja stav o Kosovu
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je u Beogradu da stav Atine, u pogledu nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenjen i stabilan.
  • 28.03.2023
Konjufca sa Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

  • 28.03.2023
Kurti: Pritisnite Beograd, oni najbolje znaju taj jezik

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da EU i SAD treba da pojačaju pritisak na Beograd da prizna Kosovo, jer kako je naveo, "dokazano je da oni najbolje znaju taj jezik".

  • 28.03.2023
Petković i Bisljimi uskoro sa Lajčakom u Briselu

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da će naredne nedelje u Briselu biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, na poziv specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka, kako bi se išlo napred i učinili prvi koraci ka implementaciji posle dogovora postignutog u Ohridu.

  • 28.03.2023
Vučić: Srbija će implementirati sve što je dogovoreno, težimo članstvu u EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija teži ka članstvu u Evropskoj uniji, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će "implementirati sve što je dogovoreno".
  • 28.03.2023