Vesti
Politika

SNS prepravio spot

Nakon brojnih reakcija javnosti i pisanja medija, Srpska napredna stranka je prepravila predizborni spot u kojem je prethodno izostavila slogan "Za našu decu" sa teritorije Kosova.
SNS prepravio spot
Ilustracija (Foto printskrin Fejsbuk)

U prvoj verziji spota, vladajuća partija koja se kandidovala za izbore 21. juna, na mapi Srbije je istakla slogan "za decu" u svim gradovima, od Subotice do Vranja izostavljajući decu iz gradova i drugih mesta na Kosovu.

Nakon kritika građana izraženih na društvenim mrežama, ali i pisanja našeg medija, juče popodne objavljena je ispravljena verzija spota u kome su sada prikazani i gradovi i srpske sredine na KiM, pa se tako mogu videti i Kosovska Mitrovica, Zvečan, Gračanica, Kosovsko Pomoravlje i druge sredine u kojima žive srpska deca.

Posebno je interesantno da se, sudeći po mapi koja je korišćena u spotu, Kosovsko Pomoravlje "nalazi" na pola puta između Mitrovice i Gračanice. 

Treba li ovakvo "prekrajanje" mape shvatiti kao skrivenu poruku ili je u pitanju samo puko nepoznavanje geografije ljudi iz SNS-a čiji se lider vrlo često hvali da poznaje svako mesto u Srbiji?Ostale vesti

Vučić i Hoti 12. jula u Briselu
Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije biće nastavljen u nedelju 12. jula, saopštila je Evropska komisija.
  • 06.07.2020
RIK objavio konačne rezultate izbora,u parlamentu sedam lista
Republička izborna komisija (RIK) usvojila je Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine prema kome je u parlament ušlo sedam izbornih lista.
  • 05.07.2020
Bolton: Ideja o korekciji granice nije moja
Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je za albanski portal "Faksveb" da pitanje "korekcije granice" u dijalogu Beograda i Prištine nije bilo njegova ideja.
  • 05.07.2020
Vučić: Umoran sam od izjava iz Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ako Albanci na nastavak dijaloga dolaze da bi pričali o međusobnom priznanju, onda je bolje da ni ne dolaze, jer on o tome neće da razgovara, te da ga interesuje samo Srbija.
  • 04.07.2020
Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020