Vesti
Politika

SNS prepravio spot

Nakon brojnih reakcija javnosti i pisanja medija, Srpska napredna stranka je prepravila predizborni spot u kojem je prethodno izostavila slogan "Za našu decu" sa teritorije Kosova.
SNS prepravio spot
Ilustracija (Foto printskrin Fejsbuk)

U prvoj verziji spota, vladajuća partija koja se kandidovala za izbore 21. juna, na mapi Srbije je istakla slogan "za decu" u svim gradovima, od Subotice do Vranja izostavljajući decu iz gradova i drugih mesta na Kosovu.

Nakon kritika građana izraženih na društvenim mrežama, ali i pisanja našeg medija, juče popodne objavljena je ispravljena verzija spota u kome su sada prikazani i gradovi i srpske sredine na KiM, pa se tako mogu videti i Kosovska Mitrovica, Zvečan, Gračanica, Kosovsko Pomoravlje i druge sredine u kojima žive srpska deca.

Posebno je interesantno da se, sudeći po mapi koja je korišćena u spotu, Kosovsko Pomoravlje "nalazi" na pola puta između Mitrovice i Gračanice. 

Treba li ovakvo "prekrajanje" mape shvatiti kao skrivenu poruku ili je u pitanju samo puko nepoznavanje geografije ljudi iz SNS-a čiji se lider vrlo često hvali da poznaje svako mesto u Srbiji?Ostale vesti

CIK: Građani mogu da promene biračko mesto do 7. septembra
Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je da građani, ukoliko žele, mogu da promene biračko mesto do 7. septembra.
  • 24.07.2021
Vučić: Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja. Vučić je najavio i da će na ekonomskom regionalnom forumu u Skoplju biti promenjeno ime inicijative "mini Šengen".
  • 22.07.2021
Aljiu najavio odustajanje od nalepnice za vozila
Kosovski ministar životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Ljiburn Aljiu izjavio je da je "stopirana odluka" kojom se građani obavezuju da uplate pet evra za nalepnicu pri registraciji vozila.
  • 22.07.2021
Osmani: Vreme da zemlje koje nisu priznale Kosovo to urade
Povodom 11 godina otkako je Međunarodni sud pravde u Hagu utvrdio da "Deklaracija o nezavisnosti Kosova" nije povredila međunarodno pravo, predsednica Kosova Vjosa Osmani napisala je na Tviteru da je vreme da "zemlje koje još nisu prepoznale ovu stvarnost to urade".
  • 22.07.2021
Imenovana tri člana odbora RTK

Sa 77 glasova u Skupštini Kosova, Ivan Radulović iz srpske zajednice izabran je za člana odbora Javnog servisa RTK i Sead Mujovin takođe iz manjinske zajednice sa 72 glasa, prenosi Gazeta ekspres

  • 21.07.2021
Vučić: Borićemo se protiv lobiranja za priznanje Kosova
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija da se suprotstavi ako dođe do novog lobiranja za priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova.
  • 21.07.2021