Vesti
Politika

SNS odlučila da kandiduje Vučića za predsednika Srbije

"Srpska napredna stranka donela je odluku da kandiduje Aleksandra Vučića za predsednika Srbije", saopštila je potpredsednica naprednjaka Ana Brnabić posle sednice Predsedništva SNS.
SNS odlučila da kandiduje Vučića za predsednika Srbije
Dolazak Aleksandra Vučića na sednicu Predsedništva Srpske napredne stranke (Foto FoNet/Aleksandar Barda)

„Nismo se dvoumili, mislimo da su dela izabrala kandidata, da ona najbolje govore sve i da bez daljeg imamo ubedljivo najboljeg kandidata. Izbori neće biti laki, nikada nisu igra, oni su ozbiljna stvar, pogotovo u ovim teškim i kompleksnim vremenima. Iako neće biti laki izbori, ono što je naš cilj je da napravimo istoriju i da odnesemo najubedljiviju pobedu do sada, u prvom krugu, ne potcenjujući nijednog kandidata ili opciju“, rekla je Ana Brnabić.

Kako je rekla, tri su razloga zašto veruju u „istorijsku pobedu“.

„Prvi što rezultati govore kakav je Aleksandar Vučić kandidat, drugi zato što je u ovom trenutku najvažnija stabilnost, a treći razlog je njegova ozbiljnost, posvećenost i predanost. Danas su nam više nego ikada potrebni snaga, ozbiljnost i sigurnost. Sve to predsatavlja naš kandidat. Poštujemo naše političke protivnike, kampanja će biti pozitivna i govorićemo o svemu što je Aleksandar Vučić uradio, ali i o onome što planiramo“, dodala je potpredsednica naprednjaka.

Kaže i da se odmah počinje sa prikupljanjem potpisa, a da će kampanja početi u ponedeljak mitingom u Leskovcu.

Na sednici Predsedništva bili su i premijerka Srbije i poverenica SNS za Beograd Ana Brnabić, ministri Siniša Mali, Zlatibor Lončar, Irena Vujović, Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Marija Obradović i drugi članovi Predsedništva stranke.

Podsećamo, Ivica Dačić je predsedničke izbore raspisao za 3. april, 90 dana pre isteka mandata predsednika Republike.

Rok za prijavu kandidata je do 12. marta u ponoć.Ostale vesti

London pozvao Prištinu da ukloni specijalce sa severa Kosova
London poziva vladu Kosova da ukloni specijalne policijske jedinice iz opština na severu, a da novoizabrani gradonačelnici obavljaju dužnost sa alternativnih lokacija, rekao je ministar spoljnih poslova Endru Mičel u britanskom parlamentu.
  • 06.06.2023
Lajčak i Ekobar: Deeskalacija situacije, hitni izbori i povratak dijalogu

"Nažalost, vratili smo se u Prištinu da se bavimo situacijom na severu, umesto normalizacijom odnosa, i to nije dobra vest. Ovde smo u ime EU i SAD zajedno sa mojim kolegom i prijateljem Gabrijelom (Eskobarom) da pomognemo da se pronađe rešenje za situaciju na severu. Predstavili smo predlog u ime međunarodne zajednice koji sadrži tri elementa, prvo - deeskalaciju situacije na terenu, drugo - brzo nove izbore na severu, i treće - povratak dijalogu i procesu normalizacije", rekao je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

  • 05.06.2023
Lajčak i Eskobar u Prištini
Specijalni izaslanici EU i SAD Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar stigli su u zgradu Vlade Kosova u Prištini.
  • 05.06.2023
Slađana Pantović imenovana za potpredsednicu opštine Zvečan
Slađana Pantović imenovana je danas za potpredsednicu opštine Zvečan. Odluku je potpisao gradonačelnik  Iljir Peci.
  • 05.06.2023
Turski specijalci stigli na Kosovo u pomoć KFOR-u
Pripadnici turskog bataljona komandosa, čije je slanje zatražio NATO, stigao je na Kosovo zbog nedavnog pogoršanja bezbednosne situacije, javila je agencija Asošiejted pres.
  • 05.06.2023
Stano: EU spremna da sazove susret Vučića i Kurtija ako se smanji napetost na Kosovu
Evropska unija (EU) je spremna da sazove sastanak lidera Srbije i Kosova pod uslovom da se učine opipljivi koraci na smanjivanju zaoštravanja na Kosovu.
  • 05.06.2023