’’SNS beži od pitanja Kosova’’

"Kad Vučić objavi plan za Kosovo, rejting SNS pada ispod 40 odsto", smatra analitičar Cvijetin Milivojević.

Podeli ovaj članak sa:
  • Cvjetin Milivojević i Dragomir Anđelković u studiju N1 (Foto printskrin)

Cvijetin Milivojević je u emisiji "Novi dan" na televiziji N1 rekao da odluka o raspisivanju izbora zavisi od toga da li će se SNS izjasniti povodom onoga na osnovu čega je došla na vlast.

"Bilo je obećanje 2012. da će poništiti sve vezano za Kosovo što je potpisivala bivša vlast. Svi sledeći izbori su pokazali da SNS beži od odgovora na pitanje Kosova, građani imaju pravo da znaju šta SNS namerava da uradi sa 17 odsto teritorije Srbije. Onog trenutka kad odgovore, rejting SNS pada na ispod 40 odsto. Ako Vučić bude prisiljen da do kraja godine mora da obelodani plan za Kosovo, onda će izbora biti pre toga. Šta misli Dačić i ostali članovi koalicije je nebitno. Vlast će učini sve da se deo opozicije pokoleba, izađe na izbore, uđe u parlament, to su slatke ponude", smatra Milivojević.

Njegov kolega Dragomir Anđelković, u istoj emisiji je izneo stav da ne veruje da je Kosovo presudan faktor za izbore i smatra da sada ne bi trebalo izlaziti na glasanje, već bi trebalo sačekati da prođu izbori u Evropskom parlamentu.

"Da sačekamo šta će se desiti u EU. Izbori će biti i u SAD, ako Tramp dobije drugi mandat, mislim da će se postaviti drugačije po pitanju Kosova. Ne bi trebalo sada ići na izbore. Da me Vučić pita, ja bih mu rekao visok ti je rejting, ali ništa ne ukazuje da ti pada rejting, pobedićeš i za godinu dana. Što se tiče bojkota - on je mač s dve oštrice, ako bi uspeo, baca senku na legitimitet, ali je ozbiljan test za opozciju da li će smanjiti izlaznost, ako ne smanji, onda opozicija gubi legitimitet", rekao je Anđelković.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane