Vesti
Politika

Smena portparola KFOR-a, vraća se Sabeta

Portparol KFOR-a Vinčenco Graso posle dvadeset meseci odlazi s ove funkcije, koju će preuzeti njegov italijanski sunarodnik Pio Sabeta.
Smena portparola KFOR-a, vraća se Sabeta
Ilustracija (Foto RTS)

Novi portparol KFOR-a Pio Sabeta je stigao u Beograd, a njegovo preuzimanje dužnosti na Kosovu biće ozvaničeno naredne nedelje.

Sabeta već ima iskustva kao portparol NATO trupa na Kosovu, pošto je tu funkciju obavljao tokom jednogodišnjeg mandata započetog 2005, a služio je i u Bosni i Hercegovini u okviru jedinica SFOR između 1996. i 1998. godine.Ostale vesti

Građani Prištine: Odluka u korist Tačija
Građani Prištine iskazuju nezadovoljstvo povodom presude Ustavnog suda kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija o novom mandataru vlade. Kako su za RTV Kim kazali, za njih je odluka neprihvatljiva.
  • 29.05.2020
Kurti ne prihvata odluku Ustavnog suda
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da ne prihvata odluku Ustavnog suda o uredbi predsednika Hašima Tačija kojom je dao mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu.
  • 29.05.2020
Šeholi: Nova  vlada pre ponedeljka

Za direktora Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija odluka Ustavnog suda bila je očekivana. Prema njegovom mišljenju, nova vlada će biti formirana do ponedeljka. 

  • 29.05.2020
Tači: Što pre formirati vladu
Predsednik Kosova Hašim Tači kazao je da vladu treba formirati što pre i pozvao institucije i političke partije da poštuju odluku Ustavnog suda.
  • 29.05.2020
Jokanović: Ustavni sud podbacio
Advokat Živojin Jokanović smatra da je Ustavni sud ovoga puta podbacio i da je „zanemario suštinu svog postojanja, svoje funkcije i ustavnu zaštitu poretka“.
  • 29.05.2020
Samoopredeljenje najavljuje nove proteste
Pokret Samoopredjeljenja najavio je nove proteste, odmah nakon objave presude Ustavnog suda, kojom je utaban put za izbor nove Vlade i isključenje pobedničke stranke.
  • 29.05.2020