Vesti
Politika

Smaka: Nova mera neophodna i u interesu građana

Profesor Ustavnog prava na Univerzitetu u Prištini Riza Smaka smatra da je nova mera Ministarstva zdravlja bila neophodna i u interesu građana Kosova.
Smaka: Nova mera neophodna i u interesu građana
Riza Smaka (Foto Kim)

Demokratska partija Kosova je saopštila da je odluka ministra zdravlja Arena Vitie protivustvana. S druge strane, Smaka je za RTV Kim rekao da ima osnova u Ustavu za donošenje ovakvih mera.

„Kada bi mi, građani Kosova, bili disciplinovani - ove mere ne bi uopšte bile preduzimane, ali budući da nismo, to je nužno i neophodno“, kazao je Smaka.

Smaka je napomenuo da bez discipline nema ni napretka.

„Ja ovu odluku podržavam i smatram da ima ustavnu bazu“, istakao je Smaka.

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Arben Vitia doneo je novu odluku u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
Od 15. aprila kretanje građana će se smanjiti na 90 minuta dnevno, a vreme izlaska građana iz kuće biće utvrđeno na osnovu poslednja tri broja lične karte.Ostale vesti

Rode: Pitam se da li će Srpska lista prekinuti ćutanje
Nemački ambasador na Kosovu Jorn Rode upitao je da li će se Srpska lista pridružiti, kako navodi, celom svetu u osudi jučerašnjeg napada na Kosovsku policiju.
  • 25.09.2023
Brisel: Lajčak i Eskobar sa diplomatama iz Francuske, Nemačke i Italije
U Briselu bi danas trebalo da se sastanu specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, kao i diplomatski savetnici lidera Francuske, Nemačke i Italije, saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora.
  • 25.09.2023
Zaracin: Moramo imati uspešan dijalog
Dijalog se, naravno, može nastaviti i važno je da se držimo prethodnog u pokušajima da pronađemo način da se dogovoreno u Ohridu implementira, rekao je u Prištini izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Zaracin. On je osudio "kriminalni i teroristički" napad na Policiju Kosova i izrazio saučešće porodici ubijenog policajca.
  • 25.09.2023
Tužilac: U Zvečanu nađeno vozilo puno oružja, identifikacija osumnjičenih za ’teroristički napad’

Kosovski specijalni tužilac Naim Abazi izjavio je danas da je policija u Zvečanu našla automobil u kom je bilo sakriveno oružje, kao i da je u toku identifikacija svih osumnjičenih za "teroristički napad" kod sela Banjska u kom je ubijen jedan policajac.

  • 25.09.2023
Rašić o incidentu kod Banjske: Delovala je paravojna formacija, Vučić manipuliše
Ministar za zajednicu i povratak u Vladi Kosova Nenad Rašić kazao je da je noć u Banjskoj protekla mirno kao i da su jučerašnji događaji poražavajući, te da će po njegovom mišljenju tek da proizvedu neke nove efekte.
  • 25.09.2023
Vučić s Bocan Harčenkom: Kurti organizuje etničko čišćenje na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom, s kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu.

  • 25.09.2023