Vesti
Politika

Službenici CIK-a pušteni kući, utvrđeno da nisu zaraženi

Dvanaest službenika Centralne izborne komisije (CIK) hospitalizovanih u Klinici za infektivne bolesti, biće pušteno danas sa lečenja, nakon što su analize Instituta za javno zdravstvo pokazale da pacijenti nemaju "zarazni sindrom", prenosi Koha net.
Službenici CIK-a pušteni kući, utvrđeno da nisu zaraženi
Ilustracija (Foto Tanjug)

Vršilac dužnosti direktora Infektivne klinike Ljindita Beriša, izjavila je da rezultati testova ne pokazuju zarazne bolesti.

Pacijenti su hospitalizovani u nedelju nakon što su bili u kontaktu sa kovertama koje su iz Srbije stigle na Kosovo.

Osnovno tužilaštvo u Prištini, indirektno je izrazilo "sumnje" o rezultatima ovih analiza, i najavilo da će testove poslati u inostranstvo na ponovnu analizu, navodi Koha net.

Vanredni parlamentarni izbori na KiM održani su 6. oktobra. Srpska lista osvojila je, svih deset poslaničkih mesta, koliko je Srbima zagarantovano u kosovskom parlamentu.

U Prištini je prekinuto brojanje glasačkih listića iz centralne Srbije pristiglih poštom, pošto su albanski članovi tima za brojanje prijavili čudan miris koverti sa glasovima i da imaju svrab na rukama, sumnjajući na trovanje.Ostale vesti

Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020