Vesti
Politika

SLS u Čaglavici: Odlaze zbog neadekvatnih uslova za život

Nezaposlenost, gradski prevoz i loši uslovi za život samo su neki od problema sa kojima se meštani Čaglavice suočavaju, kaže kandidatkinja za odbornika ispred SLS-a Sanja Đokić.
SLS u Čaglavici: Odlaze zbog neadekvatnih uslova za život
Štand SLS-a u Čaglavici (Foto Kim)

Aktivisti i pojedini kandidati za odbornike Samostalne liberalne stranke su postavljanjem štanda u Čaglavici i deljenjem predizbornog materijala meštanima ovog sela, nastavili predizbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore zakazane za 22. oktobar.

“Najveći problem u Čaglavici je nezaposlenost mladih, zbog čega većina njih napušta svoje rodno mesto. Problem je i gradski prevoz koji posebno fali starijim licima jer nemaju kao da odu do lekara, pošte... Dom kulture i biblioteka takođe rade u jako lošim uslovima. Budući opštinski saziv treba prvenstveno da se pozabavi rešavanjem ovih pitanja“, kazala je kandidatkinja za odbornika ispred SLS-a Sanja Đokić koja živi u Čaglavici.

Neadekvatni uslovi za život, ali i nejednaka prava sa ostalim selima na teritoriji opštine Gračanica, su prema rečima Đokićeve, najčešći razlozi zbog kojih meštani Čaglavice napuštaju ovo selo.

“Potrebana ima je moralna podrška kako bi se ohrabrili i kako ne bi napuštali svoja ognjišta“, kazala je Đokićeva.Ostale vesti

Sunjog razgovarao sa predstavnicima manjinskih zajednica na Kosovu

Ambasador EU na Kosovu Tomaš Suniog sastao se sa predstavnicima manjinskih zajednica u Skupštini Kosova i Vladi, sa kojima je razgovarao o sporazumu za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova.

  • 27.03.2023
Hil: Sporazum se tiče Kosova, a ne pitanja albanske manjine u Srbiji
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas u Bujanovcu da se Briselski sporazum tiče Kosova, a ne pitanja manjina u Srbiji.
  • 27.03.2023
Skoplje i Tirana pozvali Beograd i Prištinu da primene dogovor iz Ohrida
Ministri spoljnih poslova Severne Makedonije i Albanije, Bujar Osmani i Olta Džačka, pozvali su danas Srbiju i Kosovo da bez odlaganja sprovedu dogovor koji su postigli u Ohridu.
  • 27.03.2023
EU poziva na mir i uzdržanost uoči organizovanja izbora na severu

Portparol Evropske unije (EU) Peter Stano je ocenio da se moraju obezbediti okolnosti za održavanje mirnog izbornog procesa 23. aprila na severu Kosova, te pozvao sve strane na uzdržanost.

  • 27.03.2023
Trajković: ZSO vodi ka nezavisnosti Kosova
Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković rekao je u emisiji Slobodno srpski da srpskih političkih predstavnika u razgovoru o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kao i formiranju Zajednice srpskih opštine nema, jer su oni, kako je naveo, "inkorporisani od strane Aleksandra Vučića, koji preko svoje ispostave, Srpske liste, upravlja srpskim narodom i problemima".
  • 27.03.2023
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu izjavila je da stav njene države, koja nije priznala nezavisnost Kosova, o tome ostaje isti.
  • 27.03.2023