Vesti
Politika

SLS na Merdaru: Mi ne radimo protiv Srbije

U znak protesta zbog zadržavanja na administrativnim prelazima od strane MUP-a Srbije a zatim i ispitivanja od predstavnika BIA, grupa od dvadesetak članova Samostalne liberalne stranke prešla je danas prelaz Merdare. Ovoga puta ih nisu zadržavali.
SLS na Merdaru: Mi ne radimo protiv Srbije
Članovi SLS-a na Merdaru (Foto Kim)

Na ovakav postupak se SLS odlučio nakon što su juče, po sedmi put, pripadnici MUP-a Srbije i Bezbednosno informativne agencije zadržali i obavili informativni razgovor sa još jednim članom ove partije.

Liberali su na Merdare došli, peške zaobilazeći dugu kolonu automobila, i otišli na punkt Kosovoske policije koja ih je propustila, a potom su otišli i do dela prelaza kojim upravlja MUP Srbije. Danas su ih i oni propustili bez ikakvog zadržavanja. To, nažalost, kamere nisu mogle da zabeleže jer novinarima nije bilo dozvoljeno da pređu Merdare.

„Mi smo danas želeli da pitamo ove ljude koji rade svoj posao na ovom prelazu, mi nemamo ništa protiv njih i razumemo njihovu ulogu oni rade svoj posao, želeli smo da ih pitamo da li smo mi kriminalci, ljudi za kojima se vodi neki postupak, a da mi nismo upoznati sa time“, kazao je Petrović i dodao da ukoliko postoji potreba da se sa njima obavi razgovor da to može na drugačiji način.

Petrović je kazao se iz Kancelarije za KiM već dugo vodi kampanja protiv njih i da su se u proteklom periodu čule laži o SLS-u. Kaže da je poražavajuće da za institucije Vlade Republike Srbije, predsednika Aleksandra Vučića, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativne agencije da ovako „ponižavaju srpski narod“.

„Ja poručujem predsedniku Republike Srbije Vučiću, da mi predsedniče ne radimo ni protiv vas ni protiv Republike Srbije. I ja znam da sam mnogo manji nego vi, niti se ja takmičim sa vama, niti radim protiv vas, niti imam želju za tim. Apelujemo na vas i na vaše sagovornike da nas pustite da žiivmo kao normalni ljudi, ukoliko ste u nemogućnosti da nam date bilo kakvu pomoć“.

Predsednik SLS-a je pozvao i međunarodnu zajednu da reaguje.

Poslednji član SLS-a koji je zadržan na administrativnom prelazu bio je Srđan Jovanović, savetnik premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

“Pitanja su bila – „Šta radite u Vladi Kosova, čime se bavite? Zašto ste deo Samostalne liberalne stranke? Razgovori traju dugo. Pitali su i „Zašto ne pređete u Srpsku listu?“. Pitanja su za sve nas ista“, kaže Jovanović.

Da podsetimo Jovanovića su zadržali na prelazu Bela Zemlja. Pre njega zadržana su još šestorica članova Smostalne lliberalne stranke, među kojima i predsednik partije Slobodan Petrović.Ostale vesti

’’Drastične restrikcije ili povećanje cena’’
Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli je na vanrednoj sednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravljalo o energetskoj krizi rekla da Kosovo nema dovoljno kapaciteta da proizvodi količinu struje koju troši, posebno tokom zime.
  • 24.01.2022
Skijališta Srbije: Za sve o Ski centru Brezovica kontaktirajte Kancelariju za KiM
"Molimo Vas da za sva pitanja vezano za Ski centar Brezovica kontaktirate Кancelariju za Кosovo i Metohiju", odovoreno je nakon pet dana iz JP Skijališta Srbije na upit RTV Kim.
  • 24.01.2022
Kurti: Struja jeftina da veliki broj građana ne zna koliko plaća
Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je na sednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravlja o energetskoj krizi na Kosovu da je cena električneenergije toliko niska da, prema njegovim rečima, veliki broj građana ne zna koliko plaća struju, prenosi Ekonomia onlajn.
  • 24.01.2022
Kusari-Ljilja: Nema povratka tradicionalnoj organizaciji srpskih izbora
Šefica poslaničke grupe vladajućeg pokreta "Samoopredeljenje" Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da na Kosovu ne treba dozvoliti organizaciju izbora koje 3. aprila organizuju vlasti u Beogradu, najavljujući primenu nedavne prakse kada je skupština u Prištini zabranila organizaciju referenduma u srpskim sredinama.
  • 24.01.2022
Poslanik SNS-a praznoj sali za konferencije: Izvolite, ako imate pitanje
Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimimr Orlić je održao konferenciju za medije u sedištu stranke u Beogradu na kojoj je govorio kako "opozicione stranke planiraju izbornu krađu u aprilu, uz izazivanje haosa i krvorpolića, zahvaljujući pripremljenim lažima". Ono što je obeležilo tu konferenciju poslanika Orlića je što se, sem Tanjuga koji je uživo prenosio, nije pojavila nijedna novinarska ekipa, što se može videti na snimku.
  • 24.01.2022
I Skoplje traži od Kosova da preispita nove antikovid mere
Ministar zdravlje Severne Makedonije Bekim Salji zatražio je od kosovskog kolege Rifata Latifija da se preispitaju nove poštrene antikovid mere za ulazak na Kosovo i da se nađe drugi način zaštite, koji ne sprečava slobodno kretanje.
  • 23.01.2022