Vesti
Politika

SLS: Jevtić i Nikolić smenjeni

SLS saopštava da je Dalibor Jevtić smenjen sa mesta izvršnog direktora stranke još 1. jula, a da je procedura za smenu Bratislava Nikolića pokrenuta odmah nakon parlamentarnih izbora, čime ova stranka negira da su oni podneli ostavke.

SLS: Jevtić i Nikolić smenjeni
Za završne konvencije SLS-a u Gračanici (Foto arhiv Kim)

Prema saopštenju Liberala, smena Bratislava Nikolića sa pozicije predsednika opštinskog odbora biće verifikovana na prvoj sednici Glavnog odbora. Kako saznaje Kim, ta sednica će biti održana  večeras.

Razlozi za smenu članova SLS-a doneti su zbog, kako navode, nepoštovanja odluke donešene na Glavnom odboru stranke, ne navodeći druge detalje.  

Međutim, u SLS-u navode da “ni stranka, ni bilo koji stranački organ, ni Glavni odbor nisu dobili nikakvo obaveštenje o tzv. podnošenju ostavki”.

Ipak, u pisanom saopštenju medijima navodi se da su ostavke podnele Jelena Bontić i Jasmina Živković.

“Mi izražavamo duboko žaljenje jer su odluku da podnesu ostavke i to očigledno nedovoljno upoznate sa pravim stanjem stvari na terenu donele Jelena Bontić i Jasmina Živković koje su umnogome doprinele radu, imidžu i uspehu stranke”, ističu u SLS-u.

Međutim, u saopštenju se ne navode razlozi za odlazak Saše Milosavljevića iz stranke.

U saopštenju se još navodi da Samostalna liberalna stranka od samog osnivanja podržava i ohrabruje svoje članove da kritikuju, razmenjuju mišljenje i jasno iznose svoje stavove posebno u vezi sa temama sa kojima se ne slažu, ali da ne toleriše  grubo kršenje odluka Glavnog odbora stranke.

Juče su Dalibor Jevtić, Bratislav Nikolić, Saša Milosavljević, Jelena Bontić i Jasmina Živković u zajedničkom saopštenju za medije saopštili da su napustili stranku zbog nezadovoljstva stanjem u SLS-u  i nemogućnost da se na to utiče.Ostale vesti

Vučić i Hoti 12. jula u Briselu
Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije biće nastavljen u nedelju 12. jula, saopštila je Evropska komisija.
  • 06.07.2020
RIK objavio konačne rezultate izbora,u parlamentu sedam lista
Republička izborna komisija (RIK) usvojila je Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine prema kome je u parlament ušlo sedam izbornih lista.
  • 05.07.2020
Bolton: Ideja o korekciji granice nije moja
Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je za albanski portal "Faksveb" da pitanje "korekcije granice" u dijalogu Beograda i Prištine nije bilo njegova ideja.
  • 05.07.2020
Vučić: Umoran sam od izjava iz Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ako Albanci na nastavak dijaloga dolaze da bi pričali o međusobnom priznanju, onda je bolje da ni ne dolaze, jer on o tome neće da razgovara, te da ga interesuje samo Srbija.
  • 04.07.2020
Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020