Vesti
Politika

SLS: Jevtić i Nikolić smenjeni

SLS saopštava da je Dalibor Jevtić smenjen sa mesta izvršnog direktora stranke još 1. jula, a da je procedura za smenu Bratislava Nikolića pokrenuta odmah nakon parlamentarnih izbora, čime ova stranka negira da su oni podneli ostavke.

SLS: Jevtić i Nikolić smenjeni
Za završne konvencije SLS-a u Gračanici (Foto arhiv Kim)

Prema saopštenju Liberala, smena Bratislava Nikolića sa pozicije predsednika opštinskog odbora biće verifikovana na prvoj sednici Glavnog odbora. Kako saznaje Kim, ta sednica će biti održana  večeras.

Razlozi za smenu članova SLS-a doneti su zbog, kako navode, nepoštovanja odluke donešene na Glavnom odboru stranke, ne navodeći druge detalje.  

Međutim, u SLS-u navode da “ni stranka, ni bilo koji stranački organ, ni Glavni odbor nisu dobili nikakvo obaveštenje o tzv. podnošenju ostavki”.

Ipak, u pisanom saopštenju medijima navodi se da su ostavke podnele Jelena Bontić i Jasmina Živković.

“Mi izražavamo duboko žaljenje jer su odluku da podnesu ostavke i to očigledno nedovoljno upoznate sa pravim stanjem stvari na terenu donele Jelena Bontić i Jasmina Živković koje su umnogome doprinele radu, imidžu i uspehu stranke”, ističu u SLS-u.

Međutim, u saopštenju se ne navode razlozi za odlazak Saše Milosavljevića iz stranke.

U saopštenju se još navodi da Samostalna liberalna stranka od samog osnivanja podržava i ohrabruje svoje članove da kritikuju, razmenjuju mišljenje i jasno iznose svoje stavove posebno u vezi sa temama sa kojima se ne slažu, ali da ne toleriše  grubo kršenje odluka Glavnog odbora stranke.

Juče su Dalibor Jevtić, Bratislav Nikolić, Saša Milosavljević, Jelena Bontić i Jasmina Živković u zajedničkom saopštenju za medije saopštili da su napustili stranku zbog nezadovoljstva stanjem u SLS-u  i nemogućnost da se na to utiče.Ostale vesti

Petru Petkoviću zabranjena poseta Kosovu
Direktoru Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije Petru Petkoviću zabranjeno je da poseti Kosovo.
  • 27.09.2022
KFOR: Nije bilo zahteva u vezi sa angažovanjem KBS-a na severu
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je sinoć da je u subotu došlo do "upada pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) na sever Kosova, potpuno naoružanih". Takva akcija KBS-a zahteva prethodno odobrenje komandanta KFOR-a. Međutim, jedan zvaničnik NATO/KFOR je za RTV Kim naveo da KFOR "nedavno nije primio nijedan zahtev od KBS-a u vezi sa tim".
  • 26.09.2022
Selaković očekuje da Hrvatska povuče priznanje Kosova
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković saopštio je da je veliki broj zemalja "u sadašnjoj geopolitičkoj situaciji postao bolno svestan da se povrede međunarodnog prava i principa vraćaju kao bumerang", navodeći da je "sve veći broj" onih koji povlače priznanje Kosova. On je izrazio očekivanje da tim putem krene i Hrvatska.
  • 26.09.2022
Kurti čestitao Evropski dan jezika
Širom Evrope danas se obeležava Evropski dan jezika. Premijer Kosova Aljbin Kurti čestitao je građanima ovaj dan.
  • 26.09.2022
Delegacija SSP u SAD o Kosovu i spoljnoj politici Srbije
Delegacija Stranke slobode i pravde (SSP), u kojoj su predsednik Dragan Đilas, zamenik predsednika Borko Stefanović i potpredsednica Marinika Tepić, otputovala je danas u Sjedinjene Američke Države gde će u Vašingtonu imati sastanke u Stejt departmentu, Nacionalnom savetu za bezbednost, Kongresu i Senatu, saopštila je ta stranka.
  • 26.09.2022
Liberalizacija viza za Kosovo na sastanku radne grupe Evropskog saveta 13. oktobra
Pitanje liberalizacije viznog režima za Kosovo biće na dnevnom redu sastanka radne grupe Saveta Evrope 13. oktobra, potvrdili su diplomatski izbori za Radio Slobodna Evropa. Prema istim izvorima, češko predsedništvo EU već je poslalo pismo državama članicama kao najavu za razgovore na ovu temu.
  • 26.09.2022