Vesti
Politika

„Sloboda“: U čijoj vladi je sedela Srpska lista?

Koalicija „Sloboda“ saopštava da se nakon objavljivanja dva spota na albanskom jeziku susrela sa „najsurovijom medijskom propagandom ikada u Srbiji“.
„Sloboda“: U čijoj vladi je sedela Srpska lista?
Nenad Rašić (Foto Kim)

Istovremeno, postavljaju pitanje “u čijim institucijama i čijoj vladi je do juče sedela Srpska lista? Da li je moguće da mediji Srbije ne znaju da je to vlada Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija ili svesno krše sve etičke kodekse novinarstva, vodeći najsuroviju propagandu protiv Srba koji ostaju da žive ovde, na ognjištima predaka?”

“Sloboda” poručuje da „Srpska lista” nije Srbija.

“Da li mi govorimo da Srbija mora da dobije nešto da bi Kosovo dobilo sve” ili to govori predsednik države Srbije, Aleksandar Vučić?”, pitaju iz koalicije “Sloboda”.

Napominju da u istoriji “nikada nismo imali neodgovorniju vladu spram građana Srbije, bez vizije, bez etike i bez ikakve odgovornosti građanima, kojoj ta ista vlada, treba da služi”.

Mirić napustio “Slobodu”

Presednik Nove partije Kosova, Dragiša Mirić, sa još dva kandidata iz ove stranke napustio je koaliciju „Sloboda“ zbog poruka koje je u spotu na albanskom jeziku, u ime koalicije, juče izneo predsednik Progresivno demokratske stranke, Nenad Rašić, kojima se, navodi Mirić, „veliča nezavisnost Kosova“.

„Izašao sam iz koalicije i sa sobom povukao dva kandidata za poslanike ispred moje partije zbog toga što ne želimo da učestvujemo sa takvim ljudima koji veličaju nezavisnost Kosova“, rekao je u izjavi za KoSSev Mirić.
Kaže da je tokom cele svoje političke karijere branio interese Srba, te da nije planirao da izađe na izbore da bi bio ministar, zamenik, već da zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Ova stranka se neće nadmetati na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu.

Mirić, kao i ostali članovi, neće napuštati Novu partiju Kosova, potvrdio je, dok će u budućnosti raditi na jačanju same stranke.

„Radićemo sa našim Srbima na Kosovu i Metohiji, nećemo preleteti nigde, sačekaćemo lokane izbore pa ćemo videti šta će narod odlučiti“, poručio je.

 Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020