Vesti
Politika

„Sloboda“: U čijoj vladi je sedela Srpska lista?

Koalicija „Sloboda“ saopštava da se nakon objavljivanja dva spota na albanskom jeziku susrela sa „najsurovijom medijskom propagandom ikada u Srbiji“.
„Sloboda“: U čijoj vladi je sedela Srpska lista?
Nenad Rašić (Foto Kim)

Istovremeno, postavljaju pitanje “u čijim institucijama i čijoj vladi je do juče sedela Srpska lista? Da li je moguće da mediji Srbije ne znaju da je to vlada Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija ili svesno krše sve etičke kodekse novinarstva, vodeći najsuroviju propagandu protiv Srba koji ostaju da žive ovde, na ognjištima predaka?”

“Sloboda” poručuje da „Srpska lista” nije Srbija.

“Da li mi govorimo da Srbija mora da dobije nešto da bi Kosovo dobilo sve” ili to govori predsednik države Srbije, Aleksandar Vučić?”, pitaju iz koalicije “Sloboda”.

Napominju da u istoriji “nikada nismo imali neodgovorniju vladu spram građana Srbije, bez vizije, bez etike i bez ikakve odgovornosti građanima, kojoj ta ista vlada, treba da služi”.

Mirić napustio “Slobodu”

Presednik Nove partije Kosova, Dragiša Mirić, sa još dva kandidata iz ove stranke napustio je koaliciju „Sloboda“ zbog poruka koje je u spotu na albanskom jeziku, u ime koalicije, juče izneo predsednik Progresivno demokratske stranke, Nenad Rašić, kojima se, navodi Mirić, „veliča nezavisnost Kosova“.

„Izašao sam iz koalicije i sa sobom povukao dva kandidata za poslanike ispred moje partije zbog toga što ne želimo da učestvujemo sa takvim ljudima koji veličaju nezavisnost Kosova“, rekao je u izjavi za KoSSev Mirić.
Kaže da je tokom cele svoje političke karijere branio interese Srba, te da nije planirao da izađe na izbore da bi bio ministar, zamenik, već da zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Ova stranka se neće nadmetati na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu.

Mirić, kao i ostali članovi, neće napuštati Novu partiju Kosova, potvrdio je, dok će u budućnosti raditi na jačanju same stranke.

„Radićemo sa našim Srbima na Kosovu i Metohiji, nećemo preleteti nigde, sačekaćemo lokane izbore pa ćemo videti šta će narod odlučiti“, poručio je.

 Ostale vesti

Lajčak: Dijalog vraćen na pravi put
Nakon današnjeg video-sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kazao je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.
  • 12.07.2020
Vučić: Dijalog nastavljen, određene teme za Brisel
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvovao na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu.
  • 12.07.2020
Borelj pred konferenciju: Ovde smo da probamo ponovo
Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou nastavljen je nakon 20 meseci pauze video-konfrencijom u kojoj učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kosovski premijer Avdulah Hoti, šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.
  • 12.07.2020
Umesto za stolom, danas video konferencija

Umesto planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, danas se održava video konferencija, pošto je kosovski premijer Avdulah Hoti otkazao dolazak.

  • 12.07.2020
Grenel: Bajden politizuje dijalog Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel optužio je bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena da politizuje pregovore između dve strane i time garantuje da neće biti postignut napredak po tom pitanju pre novembra, kada se održavaju predsednički izbori u SAD.
  • 11.07.2020
Posle povlačenja taksi stvorili su se nakon dužeg vremena uslovi za oživljavanje dijaloga Beograda i Prištine. U prošlosti je bilo mnogo rokova, ali je teško govoriti o dinamici i modalitetu rešenja, rekao je za RTS Dragan Đukanović iz Centra za spoljnu politiku.
  • 11.07.2020