„Sloboda“: U čijoj vladi je sedela Srpska lista?

Koalicija „Sloboda“ saopštava da se nakon objavljivanja dva spota na albanskom jeziku susrela sa „najsurovijom medijskom propagandom ikada u Srbiji“.

Podeli ovaj članak sa:
  • Nenad Rašić (Foto Kim)

Istovremeno, postavljaju pitanje “u čijim institucijama i čijoj vladi je do juče sedela Srpska lista? Da li je moguće da mediji Srbije ne znaju da je to vlada Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija ili svesno krše sve etičke kodekse novinarstva, vodeći najsuroviju propagandu protiv Srba koji ostaju da žive ovde, na ognjištima predaka?”

“Sloboda” poručuje da „Srpska lista” nije Srbija.

“Da li mi govorimo da Srbija mora da dobije nešto da bi Kosovo dobilo sve” ili to govori predsednik države Srbije, Aleksandar Vučić?”, pitaju iz koalicije “Sloboda”.

Napominju da u istoriji “nikada nismo imali neodgovorniju vladu spram građana Srbije, bez vizije, bez etike i bez ikakve odgovornosti građanima, kojoj ta ista vlada, treba da služi”.

Mirić napustio “Slobodu”

Presednik Nove partije Kosova, Dragiša Mirić, sa još dva kandidata iz ove stranke napustio je koaliciju „Sloboda“ zbog poruka koje je u spotu na albanskom jeziku, u ime koalicije, juče izneo predsednik Progresivno demokratske stranke, Nenad Rašić, kojima se, navodi Mirić, „veliča nezavisnost Kosova“.

„Izašao sam iz koalicije i sa sobom povukao dva kandidata za poslanike ispred moje partije zbog toga što ne želimo da učestvujemo sa takvim ljudima koji veličaju nezavisnost Kosova“, rekao je u izjavi za KoSSev Mirić.
Kaže da je tokom cele svoje političke karijere branio interese Srba, te da nije planirao da izađe na izbore da bi bio ministar, zamenik, već da zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Ova stranka se neće nadmetati na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu.

Mirić, kao i ostali članovi, neće napuštati Novu partiju Kosova, potvrdio je, dok će u budućnosti raditi na jačanju same stranke.

„Radićemo sa našim Srbima na Kosovu i Metohiji, nećemo preleteti nigde, sačekaćemo lokane izbore pa ćemo videti šta će narod odlučiti“, poručio je.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane