SL: Pozvaćemo na napuštanje institucija ako bude potvrđena presuda Todosijeviću

Predstavnici Srpske liste najavili su da će ukoliko presuda Ivanu Todosijeviću od dve godine zatvora bude pravosnažno potvrđena, pozvati Srbe da napuste sve instutucije u kojima rade na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Srpska Lista(Foto RKP)

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici rekao je da će presuda Ivanu Todosijeviću, ako je potvrdi i Apelacioni sud, biti "upamćena kao crno slovo pravosuđa" na Kosovu.

Presudom je, dodao je Rakić, "Srbima oduzeto pravo na govor, slobodu mišljenja i pravo da govore istinu".

"Ukoliko se ova sramna presuda potvrdi na višoj instanci, Srpska lista će pozvati sve političke predstavnike, sve izabrane predstavnike, sve svoje sunarodnike koji rade u institucijama u Prištini, lokalnim samoupravama, tužilaštvu, sudu, policiji da napuste svoja radna mesta", rekao je Rakić.

"Nećemo dozvoliti da se na ovaj slučaj stavi ad akta i poručujemo da smo svi mi Ivan Todosijević, jer Ivan nije rekao ništa drugo do puke i gole istine", dodao je Rakić.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić upitao je da li će sud osuditi i finske patologe koji su se svojevremeno ogradili od izveštaja o Račku ili i nemačke novinare koji su tada pisali o tom događaju.

"Srpska lista se trudi da bude deo rešenja, a nikako problema, ali očigledno da i ovo pokazuje da niko ne želi da ih vidi kao partnere, upravo zbog toga što se bore za prava srpskog naroda", smatra Simić i dodaje da je ovo i prilika da međunarodna zajednica pokaže da li joj je stalo uopšte do toga da Srbi budu deo institucija kosovskog sistema.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane