SL: Podrška pozivu ambasade SAD da se ubrza istraga o ubistvu Ivanovića

Srpska lista saopštila je danas da pozdravlja i podržava poziv predstavnika Sjedinjenih Američkih Država u Prištini da kosovsko tužilaštvo i policija ubrzaju istragu i krivce za ubistvo Olivera Ivanovića privedu pravdi.

Podeli ovaj članak sa:
  • Srpska lista (Foto Nezavisne novine)

Srpska lista u saopštenju poziva prištinske institucije da javnosti predstave dokaze kojima raspolažu, pošto je, kako navode, sam tužilac više puta ponovio da ih nema.

“Ukoliko se tužilaštvo i policija ogluše o ovaj poziv američke ambasade, to će samo još jednom potvrditi da su pod političkim pritiskom u funkciji zastrašivanja i proterivanja Srba, a ne da im je cilj rešavanje ovog gnusnog zločina” – ističe se u saopštenju.

Takođe se navodi da "odugovlačenje ovog procesa otvara prostor da se ubistvo Olivera Ivanovića i posle 21 meseca politički zloupotrebljava, koristi zarad zastrašivanja i neosnovanog kriminalizovanja Srba, celog severa Kosova i države Srbije".

Iz ove stranke ocenjuju da "kosovsko tužilaštvo od ovog slučaja, u saradnji sa policijom i određenim centrima moći, pravi politički kontrolisan spektakl i ambijent za sprovođenje antisrpske politike i progon Srba, umesto da, posle skoro dve godine, predstavi dokaze o nečijoj krivici".

Iz ambasade Sjedinjenih američkih država poručeno je da nadležni moraju da se udruže, kako bi rešili ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane