SL: Jedinstvo kod Srba u Prištini izaziva nervozu

Do izbora za gradonačelnike opština sa srpskom većinom na Kosovi u Metohiji ostalo je manje od mesec dana. Predloženi su kandidati za gradonačelnike, tako da će se u ime Srpske liste za glasove boriti Goran Rakić u Kosovskoj Motrovici, Srđan Vulović u Zubinom potoku, Vučina Janković u Zvečanu i Zoran Todić u Leposaviću.

Podeli ovaj članak sa:
 • Srpska lista (Foto Nezavisne novine)

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da se na ovim izborima ne osvaja vlast već se štiti srpski narod.

"Kada se govori o političkoj aktivnosti ozbiljnih ljudi mi ne govorimo o kampanji već o postignutim rezultatima. Na ovim izborima se ne osvaja vlast već se štiti srpski narod", rekao je Simić.

Kandidat za gradonačelnika Leposavića Zoran Todić ukazao je da Srpska lista širom Kosova radi za dobrobit srpskog naroda.

"Nema mesta da se naši građani uspavaju, već treba što masovnije da izađu i glasaju i da pokažu koliko im je stalo do države Srbije", naglašava Todić.

Građani moraju pokazati da Priština ne može upravljati sredinama u kojima žive Srbi.

"Jedinstvo kod Srba u Prištini izaziva nervozu, nemaju odgovor na to srpsko jedinstvo jer su navikli da smo mi rascepkani. Niko ne može da bira ko će da predstavlja Srbe na KiM", kaže Simić.

Todić kaže da nema podrške zvaničnog Beograda pitanje je da li bi Srbi opstali na KiM.

"Sadašnja vlast je učinila više za poslednjih pet godina nego sve vlade od 2000. godine. Vlada je opredelila značajna sredstva kako bi srpski narod opstao na ovim prostorima", kaže Todić.

Predsednik Vučić će se narednih dana sastati najpre sa predsednicima Kine i Rusije, a potom i sa evropskim liderima u Berlinu. Posle tih sastanaka, kako je rekao, saopštiće i predloge Srbima sa Kosova i Metohije.

Igor Simić ne očekuje gotovo ništa od berlinskog kongresa.

"Ako do sada niko nije mogao da natera Prištinu da povuče nezakonite mere, odnosmo takse ne očekujem ništa osim novih pritisaka da Beograd ponovo popusti ali to prelazi prag ne samo tolerancije već i dostojanstva", smatra potpredsednik Srpske liste.

Simić kaže da im znači podrška Rusije i Kine jer oni ne štite interese Srba na KiM već pre svega međunarodno pravo.

Kada je reč o prištinskim liderima Srbi sa KiM sumnjaju da su oni spremni za bilo kakav kompromis.

"Kada imate četiri političke partije koje imaju 10-20 procenata podrške onda se ne zna ni ko pije ni ko plaća i nemate pouzdanog sagovornika. Kada imate tako neodgovorne pojedince koji nisu spremni da povuku taksu, a kamoli da poštuju bilo kakav sporazum", rekao je za RTS potpredesdnik Srpske liste Igor Simić.

 

Ostale vesti

 • SL: Opozicija da pokaže odgovornost prema državi i Srbima na КiM

  SL: Opozicija da pokaže odgovornost prema državi i Srbima na КiM

  Srpski narod na Кosovu i Metohiji očekuje da će predstojeća sednica Skupštine Srbije biti prilika da se najširoj javnosti obelodani šta je sve naša država učinila po pitanju zaštite i opstanka Srba u južnoj srpskoj pokrajini, poručuju iz Srpske liste. Ističu da "laži Boška Obradovića i ostalih samozvanih lidera srpske opozicije ne mogu poništiti ono čemu smo svakoga dana ovde svedoci".

 • Srpska lista: Planovi opozicije za Kosovo laž i obmana

  Srpska lista: Planovi opozicije za Kosovo laž i obmana

  Srpska lista ocenila je da, uoči sednice Skupštine o Kosovu u ponedeljak, 27. maja, opozicioni lideri pokušavaju da „najprizemnijim uvredama i napadima na predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku listu prikriju sopstevene postupke kojima su urušavali pregovaračke pozicije Srbije“.

 • "Đilasova deklaracija dokument o pomirenju tajkuna"

  Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić ocenio je da Deklaracija o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je predstavio Dragan Đilas ne predstavlja ništa više od dokumenta o pomirenju tajkuna i terorista, jer se zalaže u potpunosti za iste stvari kao i Priština.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane