Vesti
Politika

SL: „Cilj je da u budućnosti na Kosovu Srba ima više“

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić i kandidati za poslanike Jasmina Dedić, Zoran Mojsilović i Ljubinko Karadžić obišli su danas Babin Most, Plementinu i Staro Gracko. 
SL: „Cilj je da u budućnosti na Kosovu Srba ima više“
Srpska lista u Starom Gracku (Foto Kim)

"Obrazovanje stub društva"

Kandidatkinja za poslanicu i načelnica školske uprave Jasmina Dedić zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem i predsednikom PO opštine Priština i kandidatom za poslanika Ljubinkom Karadžićem posetila je osnovnu školu u Lapljem Selu gde su najboljim učenicima i deci iz socijalnih kategorija dodeljeni tablet računari.

„Obrazovanje je jedna od najjačih institucija i jedan od stubova društva i vredi ulagati u obrazovanje“, kazala je Dedić u Lapljem Selu.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović naveo je da u obrazovanju leži "budućnost srpskog naroda".

„Naša deca ne smeju da oskudevaju ni u jednom segmetu. Samim tim što je ulaganje u obrazovanje evidentno evidentno je i naše prisustvo na samom terenu i želja da ulažemo u budućnost našeg naroda na ovom prostoru“, naveo je Popović.

Dodao je i da uskoro očekuje otvaranje Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu kao i nove škole u Suvom Dolu.

Zvaničnici Srpske liste posetili su u Starom Gracku porodicu Dušana Milićevića, kome je u toku prošle godine Ministarstvo za zajednice i povratak izgradilo kuću.

„Živim sa ženom i sa sinom, zahvalio bih se ministru i Ministarstvu za zajednice i povratak što su mi napravili kuću, mnogo mi znači. Vezani smo za Kosovo i ne želimo da ga napuštamo, već da ovde ostanemo“, rekao je Milićević.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić naveo je da ova politička partija radi na tome „da bude tamo gde ima problema i gde je narodu potrebna podrška“.

„Staro Gracko, kao mesto koje je pretrpelo strašnu stvar, suočeno sa konstantnim izazovima i pritiscima je posebno mesto za sve nas koji radimo. Izgradnja ove kuće, kao i sve druge vrste pomoći koju smo pružili našim sunarodnicima, ima za cilj da poremeti planove onih koji su želeli da Srbi odu iz Starog Gracka i iz drugih mesta na Kosovu. Nastavićemo to da radimo“, kazao je Jevtić.

On je istakao da će njihov fokus i u budućnosti biti podrška mladim bračnim parovima.

„Kada je teško, da budu uporni zajedno sa nama, da budu uporni u onome što treba da bude naš zajednički cilj, a to je da u budućnosti na Kosovu ima više Srba“, naveo je Jevtić.

Kandidatkinja za poslanicu i načelnica Školske uprave Jasmina Dedić obišla je sa svojim saradnicima OŠ „Miladin Mitić“, Gimanziju i Ekonomsku školu u Lapljem Selu.

„Bilo mi je zadovoljstvo da se upoznam sa svim porodicama kojima je pružena pomoć. Takvih porodica je mnogo, a biće ih u budućnosti još više, zato moramo da budemo jedinstveni. Obišla sam sa svojim saradnicima i škole koje su obnovljene, koje će se graditi, tako da imamo mnogo razloga da ostanemo na ovim prostorima, da živimo lepo i da ostavimo bolju budućnost našim potomcima“, navela je Dedićeva.

Takođe, kandidati za poslanike Srpske liste Miljana Nikolić, Verica Ćeranić i Igor Simić danas su u Severnoj Mitrovici, zajedno sa aktivistima, obilazili građane.

Oni su, kako se navodi u saopštenju, tom prilikom ukazali na značaj predstojećih izbora i pozvali građane da u nedelju 14. februara izađu na birališta i pruže podršku Srpskoj listi "da nastavi borbu za srpski narod".

Na vanrednim parlamentarnim izborima 14. februara učestvovaće 28 političkih subjekata: 21 politička stranka, dve koalicije i pet građanskih inicijativa.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021