Vesti
Politika

Skupštinska sednica o demarkaciji ponovo odložena

Sednica na kojoj se očekivalo da će se raspravljati, a potom i glasati za izmenjeni nacrt Zakona o sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom odložena je na neodređeno vreme.
Skupštinska sednica o demarkaciji ponovo odložena
Ilustracija (Foto vijesti.me)

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji pozvao je šefove parlamentarnih grupa i saopštio im da se današnja sednica neće nastaviti zbog nedostatka glasova potrebnih za stupanje ovog Zakona na snagu.

Tu mogućnost ranije tokom dana nagovestio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Skupština Kosova ni iz trećeg pokušaja nije uspela da usvoji kontroverzni Zakon o sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom. Da bi on bio usvojen, za njega mora da glasa 81 od ukupno 120 poslanika.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021