Vesti
Politika

Skupštinska sala prazna, sednica opet kasni

Sednica Skupštine Kosova na kojoj bi iz trećeg pokušaja poslanici razmatrali i eventualno usvojili nacrt Zakona za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom kasni i nije izvesno da će se održati.
Skupštinska sala prazna, sednica opet kasni
Skupština Kosova (Foto Kim)

Kako javlja novinar RTV Kim, sala u Skupštini Kosova je u 10:00, za kada je zakazan početak sednice, bile potpuno prazna.

Novinarima za sada niko nije obrazložio razloge za kašnjenje, a nezvanično se može čuti da ovoga puta problem predstavljalju poslanici iz redova Alijanse za novo Kosovo koju predvodi Bedžet Pacoli.

Iako je današnja sednica pred popodnevni dolazak evropske trojke Junker-Han-Mogerini u Prištinu najavljivana kao ona na kojoj će pitanje demarkacije biti rešeno, to još uvek nije izvesno.

Prištinski Zeri je jutros objavio da vladajuća koalicija nije uspela da sakupi 81 neophodan glas za demarkaciju već samo 78, te da ni neki članovi partija na vlasti neće glasati za usvajanje spornog zakona, ukoliko danas uopšte bude glasanja o njemu.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021